Agnete ute av Eurovision

Agnete Johnsen pustet lettet ut etter endt dyst i Eurovision-semifinalen, men klarte ikke å kapre en plass i finalen.

HITLÅT: Agnete Johnsens MGP-låt «Icebreaker» har fort blitt en slager blant det norske folk.  Foto: Epa
HITLÅT: Agnete Johnsens MGP-låt «Icebreaker» har fort blitt en slager blant det norske folk. Foto: Epa Vis mer

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld gikk årets andre semifinale i Eurovision Song Contest av stabelen, da Norges favoritt Agnete Johnsen (21) skulle i ilden.

21-åringen droppet den offisielle åpningsseremonien for årets Eurovision søndag, fordi hun sliter med sin mentale helse.

Under semifinalen torsdag var Agnete imidlertid i toppform, og leverte både dype og lyse toner med høy selvtillit.

Men det holdt ikke til finale for Finnmarksjenta.

Etter konkurransen la Agnete ikke skjul på sin lettelse over fremføringen.

- Etter mange uker med forberedelser og alt, så er det en utrolig deilig følelse endelig å få fremført Icebreaker for alle sammen.  Tusen, tusen takk til alle som har gitt meg denne muligheten, sier hun til Seoghør.no via en SMS.

Fikk støtteerklæring

Under onsdagens generalprøve i forkant av torsdagens semifinale, strålte en stolt Agnete etter vellykkede prøver.

- Det føltes godt å framføre låta for et større publikum. Det er hyggelig med så god respons fra salen, sa Agnete backstage ifølge NRK. 

ET GODT TEAM (f.v): Danser Sara Kristine Einbu, korist Ingunn Dalland, Agnete Johnsen og koristene Charlotte Bredesen, Gabriel Alares og Nicoline Berg Kaasin var fornøyde backstage etter onsdagens siste Eurovision-prøver. Foto: Stig Karlsen/ NRK
ET GODT TEAM (f.v): Danser Sara Kristine Einbu, korist Ingunn Dalland, Agnete Johnsen og koristene Charlotte Bredesen, Gabriel Alares og Nicoline Berg Kaasin var fornøyde backstage etter onsdagens siste Eurovision-prøver. Foto: Stig Karlsen/ NRK Vis mer

Tidlig på dagen torsdag fikk Agnete en åpenhjertig støttemelding fra selveste Lene Marlin (35) i et langt Facebook-innlegg.

Artisten skrøt av 21-åringens evne til å utfordre seg selv til tross for de psykiske utfordringene hun går igjennom.

«Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet! Det krever enormt med mot, enormt med styrke. Vi er alle sårbare. Sterke mennesker tør å vise at de er det…Vi må ta vare på oss selv, og hverandre», er kun et kort utdrag fra Lene Marlins tekst. 

Åpnet seg om problemene 

Agnete slo igjennom i 2008, da hun frontet gruppet «The BlackSheeps» i Melodi Grand Prix junior. 

I 2014 fikk den unge artisten nok en opptur i karrieren, da hun vant dansekonkurransen «Skal vi danse». 

Det var kort tid etter seieren i TV2-konkurransen hun snakket åpenhjertig ut om livets vanskelige sider.

- Jeg ville bare ligge og synke. Jeg slo av telefonen, deaktiverte Facebook og hele verden rundt meg. Jeg trengte stillhet, hadde det så vondt og kom så langt ned at jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt og når jeg skulle gjøre det, sa hun den gang til VG Helg. 

Finalen i Eurovision Song Contest sendes på NRK1 lørdag klokken 21.00.

ÅPENHJERTIG: Agnete har vært åpen om at hun sliter med sin mentale helse, men at det ikke har vært et alternativ å trekke seg fra sangkonkurransen.  Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Agnete har vært åpen om at hun sliter med sin mentale helse, men at det ikke har vært et alternativ å trekke seg fra sangkonkurransen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det å fortelle at man sliter psykisk er ingen svakhet