- Agnete slår «Skal vi danse»-historien

Lørdag kjemper Roar Strand, Linnéa Myhre og Agnete Johnsen om førsteplassen i den populære dansekonkurransen.

TREKLØVER: I helgen går finalen av sesong 10 av "Skal vi danse" på TV 2. Da svinger Linnea Myhre, Roar Strand og Agnete Kristin Johnsen for aller siste gang på parketten. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
TREKLØVER: I helgen går finalen av sesong 10 av "Skal vi danse" på TV 2. Da svinger Linnea Myhre, Roar Strand og Agnete Kristin Johnsen for aller siste gang på parketten. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Historien tilsier at Roar Strand (44) vinner helgas  «Skal vi danse»-finale. Men både tidligere vinnere og oddstippere tror Agnete Johnsen finter ut den gamle fotballhelten.

Hele seks av ni ganger har en mannlig kjendis stått igjen på toppen av «Skal vi danse»-seierspallen.

Denne helga skal Rosenborg-legenden Roar Strand ut i finale mot artisten Agnete Johnsen (20) og forfatter Linnéa Myhre (24), men de færreste tror historien gjentar seg denne gangen.

- Jeg tror Agnete vinner dette. Hun har jevnt over vært den beste danseren gjennom høsten og fått høyeste poengscore hos dommerne. Historien sier kanskje at det er flest menn som stikker av med seieren i «Skal vi danse», men i ni av ti tilfeller er det den som er best på parketten som vinner, fastslår tidligere vinner Carsten Skjelbreid.

Saken fortsetter under bildet.

TALENTFULL: Blir det Agnete Johnsen som stikker av med seieren lørdag?
TALENTFULL: Blir det Agnete Johnsen som stikker av med seieren lørdag? Vis mer

Agnete var ikke forhåndsfavoritt

Siden starten av TV 2s suksessprogram, har spillselskapene ukentlig satt odds på hvem som vinner «Skal vi danse».

Agnete og partner Egor Filipenko var ikke blant forhåndsfavorittene, men klatret raskt til topps hos de fleste bookmakere da konkurransen startet. Siden har hun ligget i tet.

- Til å begynne med var ingen var klar over hvor god Agnete egentlig var til å danse. Men det oppdaget jo dommere og TV-seere ganske raskt. I tillegg appellerer hun både menn og kvinner - unge som gamle. Publikumsfavoritten Agnete finter ut løpsmaskinen Roar Strand i finalen. Hun er full pakke og vi har nok aldri opplevd større favoritt enn henne før en «Skal vi danse»-finale. Hos oss står hun til 1,80 i odds, sier spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i Comeon.com.

Èn som hadde troen på Agnete også før konkurransen startet var tidligere «Skal vi danse»-deltager Eldar Vågan.  

- Agnete er min favoritt. Hun er ung og har masse energi. Dessuten er hun musiker og kan å telle takter. Det hjelper veldig når man skal danse, mente Vazelina-sjefen.

Saken fortsetter under bildet.

HEIER OGSÅ PÅ AGNETE: I 2012 var Eldar Vågan med i dansekonkurransen. Han har hatt troen på Agnete helt fra starten.
HEIER OGSÅ PÅ AGNETE: I 2012 var Eldar Vågan med i dansekonkurransen. Han har hatt troen på Agnete helt fra starten. Vis mer

Nå tror han 20-åringen fra Nesseby feier unna all motstand i finalen.

- Agnete er finnmarking - og finnmarkingene er noen tøffinger som ikke gir seg! Dessuten er hun rockejente, og Norge trenger flere rockejenter som gjør suksess, smiler Vågan - som likevel åpner for overraskelser i finalen.

- Nå er det er finale, og da er det alvor. Det er liksom litt andre regler som gjelder. Det er om å gjøre å være skjerpet og danse feilfritt.  

Tidligere vinner Carsten Skjelbreid er enig:

- Selv om man er storfavoritt, så kan man glemme koreografi og tråkke feil. Da kan det fort være kjørt. Men spør du meg, er det showdansen som blir avgjørende. Det er der det virkelige «Skal vi danse»-slaget står, sier Skjelbreid.

Vinnerodds på «Skal vi danse»

Comeon.com
Agnete Johnsen 1,80
Roar Strand 3,00
Linnea Myhre 4,50

Nordicbet
Agnete Johnsen 1,62
Roar Strand 2,85
Linnea Myhre 6,00

Mobilbet
Agnete Johnsen 1,80
Roar Strand 3,00
Linnea Myhre 4,50

LES OGSÅ: Derfor valser gutta seg oftest til «Skal vi danse»-seier

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer