Agnete Johnsen: - Hun avlyser av personlige årsaker

Popstjernen melder avbud til festival knappe tre uker før hun skulle stått på scenen.

AVLYSER: MGP-vinner Agnete Johnsen blir ikke å se på scenen under årets Márkomeannu-festival som planlagt.  Foto: Aftenposten
AVLYSER: MGP-vinner Agnete Johnsen blir ikke å se på scenen under årets Márkomeannu-festival som planlagt.  Foto: Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av juni kom den hyggelige nyheten om at Agnete Johnsen (21) hadde funnet lykken med Gøran Harlia (20) fra Vadsø.

Dette avslørte «Icebreaker»-stjernen selv på sosiale medier.

- Gratulerer med dagen til min beste venn, min kjærlighet, skrev sangfuglen på sin Instagram-profil sammen med et hjerte og et søtt bilde av seg selv og kjæresten.

Den talentfulle finnmarkingen har skapt seg et stort navn i hjemlandet og er en etterspurt artist.

I mai representerte sangfuglen Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm, men selv om hun var i toppform under semifinalen, klarte hun ikke å kapre en plass i finalen.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN I SVERIGE: Agnetes MGP-låt «Icebreaker» ble fort blitt en slager blant det norske folk. Foto: NTB scanpix
PÅ SCENEN I SVERIGE: Agnetes MGP-låt «Icebreaker» ble fort blitt en slager blant det norske folk. Foto: NTB scanpix Vis mer

I slutten av måneden skulle hun også ha stått på scenen på Márkomeannu-festivalen på Gállogieddi i Nordland.

Nå melder Altaposten at den samiske MGP-deltageren har avlyst opptredenen under festivalen som starter 28. juli.

«Agnete Johnsen avlyser av personlige årsaker, og skriver i en e-post til festivalen at hun håper på å få komme tilbake ved en annen anledning», melder avisa.

Spellemannpris-vinner Niko Valkeapää stepper imidlertid inn på kort varsel.

– Det er så klart en kjedelig beskjed å få, men vi gleder oss til å vise frem Niko Valkeapää til festivalpublikumet vårt, sier festivalleder Marita Eilertsen til Altaposten.

Saken fortsetter under bildet.

TIL TOPPS: I 2014 danset Agnete seg til seier i TV 2s «Skal vi danse». Her med dansepartner Egor Filipenkos. Foto: NTB scanpix
TIL TOPPS: I 2014 danset Agnete seg til seier i TV 2s «Skal vi danse». Her med dansepartner Egor Filipenkos. Foto: NTB scanpix Vis mer

Åpnet seg om personlige problemer

Agnete slo igjennom i 2008, da hun frontet gruppet «The BlackSheeps» i Melodi Grand Prix junior. 

I 2014 fikk den unge artisten nok en opptur i karrieren, da hun vant dansekonkurransen «Skal vi danse». 

Kort tid etter seieren i TV 2-konkurransen snakket hun åpenhjertig ut om depresjonen som rammet henne i begynnelsen av tenårene.

- Jeg ville bare ligge og synke. Jeg slo av telefonen, deaktiverte Facebook og hele verden rundt meg. Jeg trengte stillhet, hadde det så vondt og kom så langt ned at jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt og når jeg skulle gjøre det, fortalte hun til VG Helg i november 2014.

- Er du kommet så langt, og har det så jævlig, så må du skaffe deg hjelp. Det er ikke farlig, det er ikke flaut og heller ikke pinlig. Det er mennesker der ute som vil hjelpe deg, og skal hjelpe deg, delte hun med avisa.

LES OGSÅ: MPG-Agnete: - Det føles godt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer