Åge Aleksandersen skal fronte ny kampanje mot rus

Rockestjernen skal bruke sine egne erfaringer for å forhindre at andre havner i samme situasjon.

BRUKER SINE EGNE ERFARINGER: Åge Aleksandersen skal bruke sine egne erfaringer for å forhindre at andre kommer i samme situasjon. Foto: FAME FLYNET
BRUKER SINE EGNE ERFARINGER: Åge Aleksandersen skal bruke sine egne erfaringer for å forhindre at andre kommer i samme situasjon. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Åge Aleksandersen (63) og OL-vinner Vebjørn Rodal (40) skal fronte en konferanse om helseplager, belastningsskader og rus i underholdningsbransjen. Numi-konferansen går av stabelen i Namsos 1. og 2. november.

- Vebjørn Rodal og Åge Aleksandersen er et ganske umake par, men de er enere innenfor hver sin gren og har mange opplevelser og mye på hjertet når det gjelder det helsefaglige, sier Terje Tranaas, prosjektleder i Norsk Underholdningsmedisink institutt til Dagbladet.

Åge Aleksandersen har opplevd musikkbransjen på godt og vondt, og vet hvor skoen trykker.
Livet til artisten hang i en tynn tråd da han i 1969 ble lagt inn på sykehus etter å ha skåret over begge håndleddene i pillerus.

Den dramatiske episoden er beskrevet i biografien «Åge - Historien om Norges største rocker».

«Åge hadde fått en akutt psykose, og noe må ha utløst den. Han visste ikke hva det var i pillen han svelget, men tippet på dårlig LSD» står det i boken.

Åge Aleksandersen skal i flere år ha slitt med tungsinn.

Til Dagbladet har Åge tidligere sagt at han ikke husker mye av den dramatiske situasjonen, men at han har kjent på selvmordsfølelsen flere ganger.

- Ja, det har jeg. Å ja. Men den episoden kan jeg desverre ikke fortelle mye om - jeg husker ikke mye av det.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:   - Jeg har kjent på selvmordsfølelsen flere ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer