<strong>SLIK FEIRER DE PÅSKEN:</strong> Marion Ravn, Sven Nordin, Lilli Bendriss og Henrik Elvejord Borg er blant de norske kjendisene som har påskeplanene klare. Foto: Andreas Fadum / Nina Hansen / Morten Eik
SLIK FEIRER DE PÅSKEN: Marion Ravn, Sven Nordin, Lilli Bendriss og Henrik Elvejord Borg er blant de norske kjendisene som har påskeplanene klare. Foto: Andreas Fadum / Nina Hansen / Morten Eik Vis mer

Slik feirer kjendisene påske:

Afterski på krykker, barnepass og storby

De fleste norske kjendiser har en klar formening om hvordan påsken skal være.

Publisert

Denne uken starter påska for alvor, og mens mange nordmenn stortrives med å nyte rolige dager i storbyen, trekker mange til fjells på høyfjellshotell. En ting som i hvert fall er en fellesnevner for de fleste, er at den kommende uken skal nytes, uansett hvor man befinner seg.

Se og Hør har tatt en prat med et knippe norske kjendiser om deres planer og tradisjoner, og i likhet med andre nordmenn har de fleste en klar formening om hvordan både ferien og feiringen bør utspille seg.

Skuespiller Sven Nordin (62) er i disse dager aktuell i den nye tv-serien «Wisting», og har antakelig mer enn nok å henge fingrene i. Det betyr likevel ikke at «Mot i brøstet»-stjerna har tenkt til å ligge på latsida de kommende dagene.

Aktiv bestefar

Til Se og Hør forteller skuespilleren at han skal til fjells med familien og passe barnebarna.

- Vi skal bare være med familie, og det blir nok utrolig deilig. Vi skal nyte gode dager, og alle har spådd nydelig vær. Dattera vår bor på Geilo, så vi skal bo hjemme hos dem, sier han.

- Der bor også våre to barnebarn, så vi kommer nok til å få kastet en del av ansvaret over på oss, så de kan få litt fri, fortsetter han, og avslører at tradisjonelle påskeaktiviteter står på planen.

Saken fortsetter nedenfor.

TAKKETALEN: Skuespiller Sven Nordin mottok Wenche Foss' ærespris under Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Se takketalen hans her. Video: Se og Hør Vis mer

- Pynter dere egg?

- Ja, herregud. Selvfølgelig gjør vi det. Vi maler, tegner og holder på. Vi koker egg i løk, for da blir de gule. Koker du dem i rødbeter blir de røde. Det er vårt hemmelige eggeknep, sier han lurt.

Første påske sammen

Tidligere denne måneden ble det kjent at Lilli Bendriss (73), som nylig deltok i «Kjendis søker kjæreste», hadde funnet lykken med eksen, 28 år yngre Shad Tabine. Bendriss avslører at hun har påskedagene helt åpne, men at det trolig blir noen dager på fjellet, og resten av ferien i Oslo.

- Det har vært veldig, veldig mye jobb den siste perioden. Jeg er i tillegg litt syk nå, og kjenner at jeg har et behov for å slappe av, sier hun, men påpeker at denne påsken blir helt spesiell:

- Kjæresten min kommer, så vi skal tilbringe masse tid sammen. Dette blir vår første påske sammen, noe jeg tror blir veldig fint.

Bendriss skulle i utgangspunktet til Marrakesh, der kjæresten har base, men det ble ikke noe av.

- Jeg reiser heller ned dit i mai. Han feirer ikke påske, men han feirer livet, og det skal vi feire denne påsken, sier hun.

<strong>SAMMEN IGJEN:</strong> Lilli og Shad har funnet tilbake til hverandre. Nå skal de feire livet sammen. Foto: Andreas Fadum
SAMMEN IGJEN: Lilli og Shad har funnet tilbake til hverandre. Nå skal de feire livet sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Nyforlova

Parallelt med våren, blomstrer kjærligheten i kjendisnorge om dagen. Tidligere denne måneden gikk eksempelvis artist og komiker Kristian Valen (44) ned på kne og fridde til kjæresten, Karen Ånensen (34), fra scenen.

Om Valen er i forlovelsesbobla eller ikke, vet vi ikke, men han har tydelig ikke viet påsken særlig mange tanker.

- Hva, begynner påsken nå? Det har vært så mye jobb den siste tiden at jeg ikke har rukket å se på kalenderen engang. Jeg visste ikke at det var påske, sier han, og fortsetter:

- Vi har ingen planer, men vi skal visst tilbringe påsken sammen, da. Hun skal få lov til å styre litt, siden hun har fulgt etter meg på jobb den siste tiden.

FRIERI: Kristian Valen avsluttet showet «Åsted Valen» med å dra opp kjæresten Karen på scenen. Der fikk hun seg en overraskelse hun trolig ikke vil glemme med det første. Video: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Eggejakt

Artist Marion Ravn (34) er på sin side svært hemmelighetsfull om hvem kjæresten er, og har foreløpig aldri vist ham frem. Det har hun imidlertid gjort til familien, og de to skal nå til Nøtterøy for å tilbringe tid sammen.

- Jeg skal spise masse marsipan. Vi er fire søsken, og blir tolv stykker totalt. Det er fast tradisjon, og det er veldig hyggelig, forteller hun.

- Mamma lager påskeegg hvert år, så alle søsknene har eggejakt i hagen hvert år. Tantebarn og alle løper rundt i hagen og leter, det er veldig gøy, legger hun til.

Afterski på krykker

«Ex on the beach»-profil Henrik Elvejord Borg (24) har det siste året stått for en rekke overskrifter i norsk presse. Han er aktuell i den nye serien «Influnserne», og har nylig vært på en vill ferie på blant annet Bali og i Thailand.

At det gikk med mye penger, og at han skadet seg så hardt at han måtte opereres, gjør imidlertid ikke at Elvejord Borg legger om på planene for påskeferien.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

- Jeg skal til Hemsedal og krykke litt rundt. Jeg får en sånn frihetsfølelse der oppe som er helt uvurdelig. Det blir nok rett på afterski for min del, så jeg har ordnet rullestol. Jeg må jo holde beinet høyt, men det blir fest uansett. Tradisjonen min er champagne, raske briller og fylla, generelt.

Selv om han har bikket 24 år, får han fremdeles påskeegg.

- Og nå har de lært seg at jeg bare liker lakris, så jeg får sånn mellom 200 og 250 saltskaller i påskeegget. Det er bestemor Gerd Elin som disker opp - hun en så bra dame, «shoutout» til henne, sier han.

Show

Og 24-åringen blir nok ikke alene i Hemsedal. Han får blant annet selskap av den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren og DJ-en Jan Gunnar Solli (37). Trolig er det han som står for en del av musikken når Elvejord Borg vrikker løs på krykkene.

- Jeg skal til Hemsedal og ha et stort show på skjærtorsdag, på Stavkroa. Det gleder jeg meg veldig til.

- Afterski har blitt tradisjon for min del, og det trives jeg veldig godt med, innrømmer han.

ROMANSERYKTER: Gjennom hele «Skal vi danse»-sesongen har det svirret rykter rundt Jan Gunnar Solli og Rikke Lund. Nå svarer danseduoen på ryktene. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

LES OGSÅ: - Derfor kommer de ikke til å bli sammen igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer