Gwyneth Paltrow:

Ærlig sexspørsmål vekker oppsikt

Hollywood-stjernen deler åpent om aldringsprosessen.

ÆRLIG OM ALDRING: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow stiller spørsmål ved hva som skjer hvis du ikke er like attraktiv når du blir eldre. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG OM ALDRING: Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow stiller spørsmål ved hva som skjer hvis du ikke er like attraktiv når du blir eldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (46) har gjort stor suksess i løpet av sin skuespillerkarriere. 46-åringen har blant annet høstet strålende kritikk for sine prestasjoner i filmer som «Seven», «The Talented Mr. Ripley» og «Proof».

Det er imidlertid ikke bare skuespillerprestasjonene som blir lagt merke til, men også det vakre utseendet til 46-åringen har vært et samtaleemne.

Synes det er merkelig

Paltrow er i ferd med å nærme seg 50-årene, noe som tradisjonelt sett i Hollywood har blitt sett ned på. Skuespillere har i flere år klaget på at de brått ikke får roller lenger etter en viss alder, og at de føler seg diskriminert. I tillegg er det ikke til å stikke under stol at kroppen endrer seg.

Dette ser derimot ikke ut til å være tilfellet for Paltrow, som nå forteller ærlig om hvordan det er å eldes.

View this post on Instagram

Home away from home

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Det gjør hun i et intervju i podkasten «The Beauty Closet», ifølge Us Magazine, hvor hun blant annet deler om forventningene til at hun skal bli sett på som en «vakker kvinne».

- Jeg er blitt sett på som den kvinnen, du vet, sier stjernen før programlederen skyter inn - «en vakker kvinne».

Stjernen svarer at det er en merkelig ting å være, og at hun føler at hun er blitt plassert og støpt i en slags boks. Spesielt med tanke på alderen hun nå befinner seg i, stiller hun spørsmål ved hva det vil betyr når hun blir eldre.

- Å få rynker og å komme nærmere overgangsalderen, og alle disse tingene. Hva skjer med identiteten til en kvinne hvis du ikke lenger er «pulbar» og vakker, spør 46-åringen i podkasten.

Flere internasjonale medier har bitt seg fast i Paltrows siste utsagn, der hun altså retorisk spør om dette med å søke bekreftelse fra det motsatte kjønn. Hun har ikke forklart det noe nærmere.

Anser ikke seg selv som vakker

Hollywood-stjernen har en rekke ganger blitt hyllet for sitt vakre utseendet, men hun forteller at hun aldri har skjønt hva fansen har pratet om.

- Jeg har alltid følt meg rar når det kommer til utseendet mitt. Jeg synes det er veldig sjelden at man selv mener man er en vakker person. Jeg føler meg som enhver annen kvinne. Jeg ser ikke det når jeg ser meg i speilet.

Vis mer

Ifølge Paltrow begynner ens indre skjønnhet å skinne etter hvert som årene går, og hun forteller at man får en egen forkjærlighet til seg selv.

- Det føles så bra, du vet hvem du er og forhåpentligvis setter du pris på forholdene i livet ditt, jobben din og det du bidrar med i verden, men så tenker du «Wow, jeg har kråkeføtter, faen», avslutter stjernen.

Saken fortsetter nedenfor.

Får panikk av alderen

Til tross for at Paltrow ikke ser ut til å ha noe problem med å bli eldre, er skuespiller Keira Knightley (34) betraktelig mer bekymret.

Selv om sistnevnte bare er 34 år gammel, har hun tidligere avslørt at hun allerede har begynt å stresse over alderen, og at hun ikke er komfortabel med endringene det medfører i kroppen.

I et nylig intervju med Daily Mail, gjengitt av Independent, fortalte stjernen at hun ser opp til kvinner som omfavner det å bli eldre.

- Når jeg går nedover gata og ser kvinner med grått hår og rynker i ansiktet, tenker jeg at rynkene og linjene i ansiktet er all historien i livene deres, og jeg elsker det. Jeg føler meg styrket av det, og jeg tenker at det er sånn jeg ønsker å bli når jeg blir eldre, uttalte hun.

IKKE KOMFORTABEL: Skuespiller Keira Knightley har tidligere innrømmet at hun ikke føler seg komfortabel med å bli eldre. Her er hun avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
IKKE KOMFORTABEL: Skuespiller Keira Knightley har tidligere innrømmet at hun ikke føler seg komfortabel med å bli eldre. Her er hun avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I stedet for å omfavne det å bli eldre, avslørte skuespilleren at hun får fullstendig panikk over å finne et grått hår blant sine brune lokker.

- Når jeg finner et grått hår, tenker jeg «herregud, jeg kommer til å dø!»

Videre la hun til at frykten for å bli eldre i utgangspunktet ikke handler om forfengelighet. Det er heller en frykt for at hun ikke lenger vil kjenne igjen personen i speilet.

LES OGSÅ: - Jeg er i mitt livs beste form

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer