Tobias Santelmann:

Ærlig om strippescene: - Intensivt

«Exit»-stjernen forteller om poledance-scenen som gikk viralt.

«EXIT»: Tobias Santelmann er for tiden aktuell med den tredje sesongen av «Exit». Foto: Heiko Junge / NTB
«EXIT»: Tobias Santelmann er for tiden aktuell med den tredje sesongen av «Exit». Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

De som var våken tidlig onsdag morgen og nøt dagens første kaffekopp med P3morgen på ørene, fikk trolig med seg at den ene dype røsten i sendingen tilhørte skuespiller Tobias Santelmann (42).

Santelmann er for tiden aktuell med den tredje, og for så vidt siste, sesongen av NRK-serien «Exit». I den anledning gjestet han morgenshowet for å ta en prat om seersuksessen, og lettet blant annet på sløret om en scene de fleste husker ganske godt fra seriens andre sesong.

Hundre nakne, kvinnelige statister, utkledd som enhjørninger. Only in «Exit». Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

- En befrielse

Santelmann portretterer rollen som Henrik, en stinnrik familiefar som ikke legger skjul på at penger, rus og «guttastemning» er langt viktigere enn familie. Med andre ord, en grenseoverskridende kar som skiller seg ut fra den vanlige mannen i gaten, med en oppførsel som flere vil betegne som ganske ufyselig.

- Jeg synes det er en glede å spille Henrik. Det er en befrielse å være såpass langt ute. Nesten alle andre jeg har spilt i mitt liv har hatt et ønske om bli likt av dem man er med, og man ønsker å fremstå på en ok måte. Henrik kunne ikke gitt mer faen, og det er ganske deilig, innrømmet skuespilleren under P3-sendingen.

I KARAKTER: Tobias Santelmann spiller finansmannen Henrik Kranz. Foto: Fremantle / NRK
I KARAKTER: Tobias Santelmann spiller finansmannen Henrik Kranz. Foto: Fremantle / NRK Vis mer

Han fortalte videre at de i noen scener improviserer utover manus, noe som kunne by på utfordringer når de skulle være kjipe med statister eller skuespillere som bare var innom en kort periode.

- Vi hadde en scene på en strippeklubb i sesong to hvor Jon Øigardens karakter, Jeppe, og meg møttes og skulle feire noen greier. Min karakter skulle være veldig misfornøyd med hun som sto og danset - på hvor lite innlevelse hun hadde og hvor dårlig hun var i jobben sin - og da skulle jeg bare «rante» om alt som ikke var bra med henne. Det var en scene hvor jeg fikk et behov for å si «sorry» før vi startet, og beklage etterpå også.

Nysingle Christina Lægreid, blant annet kjent fra «Singletown» forteller om norsk strippekultur og statistrollen i «Exit». Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Måtte strippe

I den nevnte scenen ender Henrik opp med å be stripperen gå vekk fra strippestangen, slik at han selv kunne vise hvordan det skulle gjøres.

Det førte til at Santelmann selv inntok strippestangen og leverte et poledance-show som fikk massiv oppmerksomhet da sesongen rullet over TV-skjermene i 2021.

STRIPPER: I sesong to tar Henrik saken i egne hender når han er misfornøyd med stripperens dansing. Foto: Fremantle / NRK
STRIPPER: I sesong to tar Henrik saken i egne hender når han er misfornøyd med stripperens dansing. Foto: Fremantle / NRK Vis mer

Skuespilleren hevdet i radioprogrammet at han på ingen måte har holdt dansingen ved like, men at selve opplæringen ikke var så vanskelig som mange kanskje tror.

- Jeg brukte ganske lite tid på å lære det (poledance journ.anm.). Det var midt under de verste corona-greiene, så det tok veldig lang tid før jeg i det hele tatt kunne komme inn på et poledance-studio. Der møtte jeg en instruktør og vi var bare oss, på hver vår stang, og hadde avstand på tre meter. Så jeg fikk ikke øvd noe særlig på de greiene der. To ganger fikk jeg trent med instruktøren, så det var intensivt da det først holdt på. Men jeg fikk mye blåmerker på armene og sånn, mimret «Exit»-stjernen.

LES OGSÅ: Reagerer:- Uforståelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer