Angelina Jolie:

Ærlig om livet som seksbarnsmor

- En ting som har hjulpet meg er å vite at det er umulig.

ÆRLIG: I en kronikk for magasinet Time skriver Hollywood-stjernen og seksbarnsmoren Angelina Jolie om hvordan det er å være hjemme med sine seks barn under corona-krisen. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: I en kronikk for magasinet Time skriver Hollywood-stjernen og seksbarnsmoren Angelina Jolie om hvordan det er å være hjemme med sine seks barn under corona-krisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med den pågående corona-pandemien har myndigheter i inn- og utland innført strenge tiltak for å begrense spredning av viruset. I dag åpnet de aller fleste skolene i Norge igjen, fra første til fjerde klasse, etter å ha holdt stengt i seks uker.

Og det er nok trygt å påpeke at flere foreldre har fått kjenne på hvordan det har vært å ha barna sine hjemme fra skolen de siste ukene.

Å sjonglere jobb og hjemmeskole er ikke for alle like enkelt, og flere av verdens kjendiser har innrømmet at det til tider har vært utfordrende.

Nå er det imidlertid Hollywood-stjernen Angelina Jolie (44) som forteller hvordan det er å være mamma til sine seks barn under pandemien.

44-åringen har barna Shiloh Nouvel (13), Maddox Chivan (18), Zahara Marley (15), Pax Thien (16) og tvillingene Vivienne Marcheline og Knox Leon (11) sammen med eksmannen og Hollywood-stjernen, Brad Pitt (56).

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Deler råd med andre foreldre

Det er i en kronikk for magasinet Time at seksbarnsmoren deler sine erfaringer. Innledningsvis skriver stjernen om hvor mye hun tenker på foreldre verden over i denne vanskelige tiden.

- Nå, mens vi står midt i denne pandemien, tenker jeg på alle de mødrene og fedrene med barna sine hjemme. De håper alle at de kan gjøre alt riktig, oppfylle alle behov, og forbli rolige og positive. En ting som har hjulpet meg er å vite at det er umulig, skriver den verdenskjente skuespilleren.

SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix
SEKS BARN: Angelina Jolie har sammen med eksmannen hele seks barn. Fra venstre ser du tvillingene Knox og Vivienne, Pax, Shiloh, Zahara, og Maddox. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den prisvinnende skuespilleren avslører at barna hennes har lært henne en viktig ting under corona-krisen.

- Det er fint å oppdage at barna dine ikke vil at du skal være perfekt. De vil bare at du skal være ærlig. Og at du gjør ditt beste. Faktisk, når du er svak, får de mer rom til å være fantastiske, de blir sterkere av det. De elsker deg. De vil hjelpe deg. Så til slutt er det teamet du bygger. Og på en måte løfter de deg opp også. Dere vokser sammen, innrømmer hun.

Seksbarnsmoren ble med i magasinet som medvirkende redaktør i fjor, og skriver månedlig om temaer som blant annet menneskerettigheter. I kronikken deler hun også om barndommen sin og beslutningen om å bli mor.

- Jeg var ikke en veldig stabil ungdom. Faktisk trodde jeg aldri at jeg kunne være noens mor. Jeg husker beslutningen om å bli forelder. Det var ikke vanskelig å elske. Det var ikke vanskelig å vie meg til noen og noe større enn livet mitt. Det som var vanskelig var å vite at jeg fra nå av måtte være den personen som forsikret seg om at alt var i orden, fortsetter hun.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

- Hadde ikke lyst til å gå gravid

44-åringen har også tidligere fortalt at morsrollen aldri var noe hun drømte om. I 2016 innrømmet nemlig Jolie at hun aldri ønsket seg barn.

- Jeg hadde ikke lyst til å gå gravid. Jeg satt aldri barnevakt. Jeg så aldri på meg selv som en mor, fortalte hun den gang, ifølge People.

Det var først i 2001, året hun spilte inn actionfilmen «Lara Croft: Tomb Raider» i Kambodsja, at ting begynte å forandre seg for skuespilleren - som gjennom hele oppveksten hadde følt en slags tomhet inni seg.

- Kambodsja endret meg og perspektivet mitt. Jeg innså at det var så utrolig mye om historie jeg aldri hadde lært på skolen, og så mye om livet jeg ikke forsto. Dette gjorde meg veldig ydmyk, fortsatte hun.

SEKSBARNSMOR: Her er Angelina Jolie avbildet sammen med datteren Zahara og sønnen Shiloh i 2015. Foto: NTB Scanpix
SEKSBARNSMOR: Her er Angelina Jolie avbildet sammen med datteren Zahara og sønnen Shiloh i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Opplevelsen fikk henne til å bli Goodwill Ambassadør for FN, og på en ny tur til landet dukket morsinstinktet overraskende opp mens hun lekte med noen skolebarn.

- Plutselig ble det helt klart for meg at sønnen min befant seg et eller annet sted i dette landet, avsluttet hun.

LES OGSÅ: Forlot kone og barn etter corona-isolasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer