Tina Teien:

Ærlig om diagnosen

«Farmen»-deltakeren røper diagnose som til slutt gjorde oppholdet på gården nærmest ulevelig.

HAR ADHD: Tina Teien har ADHD, noe som skal ha skapt store problemer for henne i oppveksten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HAR ADHD: Tina Teien har ADHD, noe som skal ha skapt store problemer for henne i oppveksten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ga en gråtende Tina Teien (38) beskjed til de andre «Farmen»-deltakerne om at hun trekker seg fra programmet.

Det gjorde hun etter kun drøyt halvannen uke på skjermen, der hun har fått mye TV-tid - spesielt for den litt ampre stemningen mellom henne og Sulekha Geele (36).

- Jeg hadde tenkt på muligheten for å trekke meg fra dag én. Årsaken var veldig sammensatt. Det å leve sammen med 13 andre så tett uten mulighet til å komme seg unna, i tillegg til at jeg bare sov to timer hver natt mens jeg var der, sa 38-åringen til Se og Hør tirsdag.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Diagnostisert med ADHD

Men det er én faktor som forsterket alt inne på gården, og som til slutt gjorde oppholdet nesten ulevelig for Oslo-jenta.

- Jeg har ADHD. Jeg fikk diagnosen da jeg var 24 år gammel. Jeg har hatt en del utfordringer med det siden jeg var bitteliten. Jeg slet veldig på skolen, og har ikke fullført skole på noen som helst måte. Jeg ble sett på som et skikkelig problembarn. Jeg ble ikke forstått eller sett i det hele tatt, mener hun.

Hun fortsetter:

- Jeg har alltid tenkt at jeg klarer å takle diagnosen ganske greit. Men i en sånn setting, der man lever så tett på 13 andre uten mulighet for å komme seg vekk, så ble det nok ganske forsterket. Jeg har virkelig sett behovet for stillhet og ro i ettertid. For der inne tok jeg til meg all stemning og sanseinntrykk helt uten filter. Andre klarer å filtrere ut hva som er viktig og hva som er mindre viktig, bedyrer hun.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

- Store problemer

Det var en som stod 38-åringen nær som fikk diagnosen først, noe som fikk henne til å tenke at hun kanskje hadde ADHD selv - en mistanke Teien altså til slutt fikk bekreftet.

- Jeg har alltid tenkt at jeg er litt annerledes enn alle andre, og at jeg har et litt annet reaksjonsmønster. Jeg hadde store problemer som barn, men fikk liksom aldri hjelp - jeg ble bare sett på som «bølla», mener hun.

HJEMME IGJEN: En gråtende Tina Teien valgte tirsdag å forlate «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2
HJEMME IGJEN: En gråtende Tina Teien valgte tirsdag å forlate «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg var veldig urolig, lagde mye show og baluba i timene. Jeg hadde ikke roen til å sitte stille, legger hun til.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

Ikke bare negativt

Heldigvis har ikke livet med ADHD bare bydd på utfordringer.

- Jeg får jo til ting ingen andre får til. Jeg har et pågangsmot og en innsatsvilje som er helt ekstrem når jeg først brenner for noe.

Men:

- Det er ingen mellomting, jeg får det virkelig ikke til om jeg ikke brenner for det. Da er motivasjonen lik null. Og så har jeg vanskelig for å stå i ting over tid, fordi det blir kjedelig. Det gjelder alt fra forhold, skole, til jobber og slikt. Det er min beste venn og verste fiende på samme tid.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

Hun legger ikke skjul på at mange opplever henne som «alt for mye».

- Andre elsker at jeg er meg selv. Og det føler jeg har kommet bra frem på TV, sier «Farmen»-deltakeren til Se og Hør.

I forrige uke åpnet for øvrig Tina Teien opp om, også det overfor Se og Hør, at hun i desember 2018 mistet et ufødt barn cirka halvveis i svangerskapet.

LES OGSÅ: Takket nei til «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer