Julianne Nygård:

Ærlig bilde: - En hyllest til mammakroppen

Influenseren synes det er trist at fokuset ligger på å pynte på sannheten.

INFLUENSER: Julianne Nygård er en av landets største mammainfluensere. Foto: Privat
INFLUENSER: Julianne Nygård er en av landets største mammainfluensere. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julianne Nygård (32) er en av Norges mest kjente mammainfluensere, og på Instagram-profilen «Pilotfrue» deler hun hyppige oppdateringer fra hverdagen.

Hun er heller ikke redd for å si meningen sin eller kaste seg ut i debatten, og var seinest en av influenserne som gikk sterkt imot Venstres forslag om å forby dem å bruke bilder av barna i kommersielle sammenhenger.

Nå slår hun et slag for den naturlige mammakroppen, med alle skavanker som følger med.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», var gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekten skapte det reaksjoner. Vis mer

- Synd

Sammen med ektemannen Ulrik Nygård (43) har hun sønnene Severin (4) og Søren (2). Både gjennom egne plattformer og i TV 2-programmet «Bloggerne» har de vært åpne om utfordringene rundt det å bli gravide.

Da det endelig skjedde tok de følgerne med på reisen, og delte både oppturer og nedturer. Begge sønnene kom til gjennom keisersnitt, noe de nesten 70 000 følgerne også har fått med seg.

GRAVID: Danny er far til Wilder Lea og fødte sin egen datter. Vis mer

- Jeg delte hele reisen med å få barn og også fødslene, så jeg får ganske mange spørsmål fra gravide eller de som ønsker å bli gravide om spesielt keisersnitt, forklarer hun overfor Se og Hør.

Nygård forteller at det de ofte lurer på er hvordan hun opplevde keisersnittene, om det var noen komplikasjoner og ikke minst - arret.

- Nå er det to år siden sist keisersnitt og jeg får fortsatt spørsmål om hvordan man kan skjule arret og om det synes i bikini, og jeg synes det er så synd at fokuset er der. Jeg er kjempestolt over arret mitt og synes det er kjempefint.

- Jeg har lenge hatt lyst til å vise det frem, men jeg ville gjøre det på en fin og delikat måte, forklarer hun videre.

FØDSEL: I den nyeste sesongen av «Funkyfam» fikk seerne være med da Jørgine Massa Vasstrand fødte sitt fjerde barn. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea/TV 2. Vis mer

- En hyllest til kroppen

Tirsdag ettermiddag delte influenseren et bilde av seg selv hvor hun poserer helt naken. Foran underlivet holder hun en kopp med friske, lyserosa blomster.

Rett over blomstene kan man skimte et arr som går der hvor trusekanten vanligvis er. Arret har nesten bleknet, men er likevel godt synlig.

«Det fineste synlige beviset på at jeg er mamma er keisersnittarret mitt som BEGGE guttene mine kom ut av», har hun skrevet under bildet.

Overfor Se og Hør forteller tobarnsmoren at hun ønsker å vise at slike merker ikke er noe man må skjule, men heller en fin ting som kan framheves.

- Jeg synes det er fint å heller sette fokuset på at de merkene man får både under graviditet og fødsel er synlige bevis på noe veldig flott. Jeg opplever at mange fokuserer på hvor stort arret kommer til å bli, hvor lett det blir å dekke til, hvor langt nede det kommer til å være og med det hvor synlig.

- Slike spørsmål får jeg hele tiden og da føler jeg at andre ser på arret som noe som ikke er så pent, og at de er redde for å få det selv.

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» fikk lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer

Nygård synes det er trist at mange anser keisersnitt som en «lettere utvei». Selv var hun åpen om at hun med nummer to valgte keisersnitt, men understreker at de som har gjort det vet at det ikke er en lett utvei i det hele tatt.

- Dette bildet er min hyllest til kroppen min rett og slett. Både min kropp og andre mammakropper der ute, spesielt keisersnitt-kropper.

Viktig med åpenhet

32-åringen står ved at hun trives godt med arret sitt, og forteller at hun for ikke så lenge siden faktisk vurderte å utsmykke eller tatovere det for å framheve det enda mer.

- Da jeg kontaktet en klinikk lurte de på om jeg ville fjerne arret, og det er så dumt at det er mer fokus på å fjerne sånne ting enn å bevare det naturlige.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel», delte ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

- Jeg mener det er viktig med mer fokus på kvinnehelse og at det skal være åpenhet rundt alle aspekter av det. Det skal ikke være forbundet med skam, og jo flere som snakker om det jo bedre. Alle har hver sine utfordringer eller andre ting som kan oppleves som tabubelagte, og jeg synes generelt at flere skulle vært mer åpen, konkluderer Nygård.

LES OGSÅ: «Mammakropp»-storm etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer