Britney Spears:

Advokaten: - Hun er som en komapasient

Nye avsløringer om Britney Spears og vergemålet, etter det turbulente året.

KOMAPASIENT: Advokat kommer denne uka med noen oppsiktsvekkende kommentarer vedrørende Britney Spears' helse. Foto: Anthony Harvey / REX / NTB
KOMAPASIENT: Advokat kommer denne uka med noen oppsiktsvekkende kommentarer vedrørende Britney Spears' helse. Foto: Anthony Harvey / REX / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tida har det vært mye snakk om popprinsessen Britney Spears (38) og hennes mentale helse. Gjennom deler av 2020 har nemlig hennes vergemål vært i fokus, med både flere runder i retten og en noe tvilsom Instagram-konto.

Helt siden de store mediestormene i 2008 har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

I første omgang var vergemålet bare ment å være midlertidig, men løsningen ble etter hvert permanent. Slik har det altså vært siden den gang, og det er nå stjernas far, Jamie Spears, som er verge.

Vergemålet, og valg av verge, har lenge vært svært omstridt, og har vært mye av grunnen til fansens bekymring. De stoler nemlig ikke på at faren har datteras helse i tankene, men hevder heller at han fokuserer på penger og karriere.

Onsdag denne uka ble det holdt en ny rettshøring vedrørende vergemålet. Under høringen ble det blant annet diskutert hvorvidt det er hun selv, eller hennes far, som vil at hun skal fortsette å opptre, ifølge Expressen.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

Som en komapasient

Videre stilte dommeren en rekke spørsmål til Britneys advokat om hun ønsket at faren skulle ha en med-verge. Da sa det imidlertid stopp for høringen.

Det var nemlig Britneys advokat, Sam Ingham, som sto i høringen på vegne av stjernen. Han kom deretter i en diskusjon med dommeren om hvorvidt alle uttalelsene, som skal ha kommet fra Britney selv, bare var oppspinn og rykter.

Dommeren spurte derfor advokaten om Britney var villig til å signere en erklæring for å støtte oppunder forklaringene.

Advokaten forklarte da i retten at Britney mangler den mentale kapasiteten til å skrive under på en slik erklæring, fordi hun er som en komapasient, ifølge Expressen.

Advokaten mente for ordens skyld ikke at Britney faktisk er en komapasient, men brukte det som et eksempel på hvorfor hun ikke var i stand til å signere, ifølge TMZ, som har fått innsyn i rettsdokumentene. Han uttalte også at det er vanlig praksis at advokater snakker på vegne av komapasienter.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Splittet fansen

At popsensasjonen har vært underlagt et vergemål i en årrekke, har fått fansen til å rase. På Instagram er sangerens kommentarfelt til stadighet fylt til randen med kommentarer fra bekymrede følgere, og et av popprinsessas nye bildestunt er intet unntak.

På starten av denne uka delte hun nemlig et bilde av seg selv på Instagram, med det som kan beskrives som et svært hverdagslig og «vanlig» antrekk.

Popsangerens nye bilder fikk det til å gå ei kule varmt i kommentarfeltet, der fansen ikke ser ut til å bli enige med hverandre.

Flere mente på sin side at det ikke er Britney som er avbildet. Det er nemlig en teori som har versert lenge. Flere føler seg skråsikre på at Britney blir manipulert av menneskene rundt seg når det kommer til sosiale medier, og enkelte går så langt som å mene at det ikke er henne.

Emneknaggen #FreeBritney har lenge sirkulert på sosiale medier, og skal ha gått viralt etter at Britney selv angivelig skal ha bedt om hjelp fra fansen. De hevder nemlig hardnakket at sangstjerna har bedt om følgernes hjelp gjennom «hemmelige beskjeder».

LES OGSÅ: Besøker kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer