Advarer mot «The Voice»-kontrakt

- Det er den dårligste norske avtalen jeg har sett, sier GramArt-rådgiver Tore Østby.

DOMMERE: Årets «The Voice»-dommere er Espen Lind, Sondre Lerche, Tommy Tee og Lene Nystrøm. Foto: TV 2
DOMMERE: Årets «The Voice»-dommere er Espen Lind, Sondre Lerche, Tommy Tee og Lene Nystrøm. Foto: TV 2 Vis mer
SEOGHØR.NO: TV 2 har gått i gang med en ny runde av talentkonkurransen «The Voice», men nå advares det fra flere hold mot kontrakten, skriver VG.

Musikernes fellesorganisasjon og GramArt er nemlig svært skreptisk til hva de mener er en mangelfull og lite artistgunstig kontrakt.

- Jeg har sittet med avtaler i GramArt siden 1998 og sett veldig mange avtaler, både norske og internasjonale, men denne avtalen er den dårligste norske avtalen jeg har sett for artistens del, sier GramArt-rådgiver Tore Østby.

Noen av punktene i kontrakten innebærer at artisten kan gå i minus, og kan ifølge Østby bli nødt til å betale andeler av sin inntekt for samme oppdrag eller aktivitet opp til tre ganger. I tillegg kommer det fram at artisten har svært liten medbestemmelsesrett over egen karriere.

Ifølge «The Voice»-presseansvarlig Katrine Wergeland i TV 2 er kontraktene basert på samme mal som de internasjonale «The Voice»-kontraktene, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor avisen.

- Deltakerne som er med i «The Voice» får en enorm mulighet til å komme seg videre i bransjen, og programmet er et utstillingsvindu.

Dommerne i år er Espen Lind (42), Sondre Lerche (30), Tommy Tee (41) og Lene Nystrøm (39).

LES OGSÅ: Chris Brown utsatt for drapstrusler