Advarer mot «Idol» og «Norske talenter»

- Det kan være livsfarlig, sier Åge Aleksandersen.

ADVARER UNGE OG HÅPEFULLE: Åge Aleksandersen mener talentkonkurranser kan være farlige for deltagerne. Foto: SCANPIX
ADVARER UNGE OG HÅPEFULLE: Åge Aleksandersen mener talentkonkurranser kan være farlige for deltagerne. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hvert år melder tusenvis av håpefulle nordmenn seg på diverse talentprogram på TV i håp om å slå igjennom som artist. Rockekongen Åge Aleksandersen (63) forteller nå at deltagelser på slike programmer kan være livsfarlig, skriver tirsdagens utgave av Dagbladet.

- Når du er 16 år og med på en talentkonkurranse på tv, så tror du at 700 000 mennesker skal se på deg hver helg. Du tror at kameraene skal følge deg hele tida. Men det er sjelden slik det ender, og når du får den virkeligheten i fleisen tror jeg at det kan være direkte skadelig.

- Det kan være livsfarlig, for å være helt ærlig, å gå fra den fargesprakende og uvirkelige greia til å skulle spille for tre betalende. Dét er noe helt annet, advarte han under kurset «Karrierens pris» i Namsos, ifølge avisa. 

Videre sier den folkekjære artisten at virkeligheten som kommer etter en slik deltagelse er en helt annen enn den man gjerne drømmer om, og at det derfor er viktig å ha profesjonelle mennesker rundt seg som kan hjelpe når hverdagen inntrer. 

Kjartan Salvesen, som vant "Idol" i 2004, støtter Aleksandersens uttalser. 

- Når oppmerksomheten avtar, kommer det et enormt tomrom. Det kjente til og med jeg som vant. De som ikke mener det, er nok ikke helt ærlige. Tomrommet er større enn folk aner, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Åge Aleksandersen skal fronte ny kampanje mot rus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer