SKEPTISK: «Norske talenter»-vinner Erlend Bratland advarer mot TV 2s nye konsept «Idol Junior» som retter seg mot barn under 15 år. Erlend var selv 16 år da han vant talentprogrammet. Her sammen med programleder Marte Stokstad og Sturla Berg Johansen.  Foto: Stella Pictures
SKEPTISK: «Norske talenter»-vinner Erlend Bratland advarer mot TV 2s nye konsept «Idol Junior» som retter seg mot barn under 15 år. Erlend var selv 16 år da han vant talentprogrammet. Her sammen med programleder Marte Stokstad og Sturla Berg Johansen. Foto: Stella PicturesVis mer

Advarer mot «Idol Junior»

Tidligere «Norske talenter»-vinner Erlend Bratland mener yngre deltagere ikke tåler mediepresset.

SEOGHØR.NO: I 2008 vant 16 år gamle Erlend Bratland (22) den første sesongen av «Norske talenter» på TV 2. Til høsten sender samme kanal det nye konseptet «Idol Junior» - for barn opp til femten når.

Selv opplevde Bratland at det var vanskelig å takle suksessen i ung alder og fraråder barn å melde seg på talentprogrammet.

- Den evige, intense oppmerksomheten er tøff å takle. Jeg vil ikke anbefale noen under 16 år å være med på dette, sier han til Dagbladet.

Forberedt på kritikk

I dag jobber Bratland som frisør i Tønsberg og lever borte fra rampelyset. Han tror ikke de yngste er i stand til å takle alt som følger med deltagelsen i et talentprogram.

- Barna kan bli lei seg og få dårligere selvtillit etter å være med på noe sånt. I tillegg tror jeg det er mange foreldre som ikke har nok selvinnsikt til å si nei til barna sine.

«Idol Junior» har allerede blitt sendt i flere andre land og TV 2s programdirektør Jarle Nakken sier til avisen at de var forberedt på kritikk.

- Dette er jo ikke første gang de lages et program der unge eksponeres i media, og vi i TV 2 tar dette på alvor. Vi kommer til å bruke psykolog, og foreldrene vil selvsagt bli involvert for å skape så trygge rammer rundt barna som mulig.

LES OGSÅ: Her er de uforglemmelige talentene