Leif Einar Lothe:

Advarer: - Faenskap

- IKKE trykk på lenken, heter det på Lothes Facebook.

MISNØYE: Leif Einar Lothe liker svært dårlig svindelkommentarene på Facebook. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MISNØYE: Leif Einar Lothe liker svært dårlig svindelkommentarene på Facebook. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uken kom nyheten om at Leif Einar Lothe (53), best kjent som «Lothepus», skal ta over Pers Hotell i Gol i en kort periode. 53-åringen delte selv på Facebook at han skal ta over hotellet i en hel uke, fra 17. til 23. april.

Bakgrunnen er at han er i gang med å bygge en stor campingplass i Odda, men ikke kan stort om reiseliv. Hensikten er at dette skal hjelpe han.

«Skal jeg bygge en svær camping, må jeg vite hva jeg driver med», skrev han.

FEIRET SAMMEN: - Nå er det party, party, var Lothepus’ klare budskap da han dukket opp med Hannah Kirsebom Thommessen før bryllupsfesten. Video: Rød Løper. Vis mer

I den forbindelse lanserte Lothe en konkurranse på Facebook - vinneren får et deluxe rom for inntil to personer den helgen tv-profilen drifter hotellet.

- Faenskap

Torsdag får Se og Hør opplyst at konkurransen har ført til flere svindelforsøk i kommentarfeltet. Lothe har selv tatt direkte kontakt med vinneren av konkurransen, men likevel florerer det av kommentarer som utpeker ulike mennesker som vinnere.

Foto: Skjermdump / Facebook
Foto: Skjermdump / Facebook Vis mer

Lothe har tatt grep og kommentert svindelforsøkene på Facebook.

«På forrige post har det blitt lagt ut mange falske meldinger som sier at flere har vunnet konkurransen om rom på Pers Hotell. Vinneren ble trukket i går og er kontaktet av meg. IKKE trykk på lenken som andre profiler har lagt ut! Som dere ser har de falske profilene et annet navn, men har stjålet profilbildet mitt».

GIKK HARDT UT: I en video på Instagram gikk hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Overfor Se og Hør er Lothe tydelig misfornøyd med de forskjellige svindelforsøkene.

- Skulle slått de i hjel alle som driver med sånt faenskap. Nå er guttungen på sporet, jeg kan ingenting om data, sier han.

Har skjedd før

Se og Hør får opplyst at det ikke er første gangen noe liknende skjer med «Lothepus». Falske navn og stjålne profilbilder er på ingen måte nytt, men en svindel som fremstår så omfattende har han aldri vært borti før.

Flere norske kjendiser har opplevd nettopp dette de siste årene. I februar skrev Se og Hør om artist Bjørn Eidsvågs (68) advarsel mot svindel. Da hadde en person tatt kontakt med flere av hans fans på Instagram og utgitt seg for å være hans personlige assistent.

KONFRONTERER: Cecilie Fjellhøy var aktuell i den israelske dokumentaren som har den norske tittelen «Kvinnen som tok ned Tinder-svindleren». Video: Twitter/Keshet Media Group, Viaplay & Netflix. Reporter: Magnus Paus Vis mer

- Det florerer av både falske kontoer og personlige assistenter om dagen. Vær obs, skrev Eidsvåg den gangen.

LES OGSÅ: - Det er ubehagelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer