Ulrik Nygård:

Advarer båtførere etter dette: - Forferdelig

- Orker ikke tanken på hva som sannsynligvis hadde skjedd, sier Nygård.

SKREKK: Ulrik Nygård, her med kona Julianne «Pilotfrue» Nygård, advarer folk som ferdes på sjøen denne sommeren etter skummel hendelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKREKK: Ulrik Nygård, her med kona Julianne «Pilotfrue» Nygård, advarer folk som ferdes på sjøen denne sommeren etter skummel hendelse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

På sommeren er det mange som foretrekker å nyte ferien på sjøen, og blant disse finnr man influenser Julianne «Pilotfrue» Nygård og pilotektemannen Ulrik Nygård. De befinner seg for tiden på båttur med familien på den svenske vestkysten.

Båtferien nytes i Hunnebostrand, men tirsdag publiserte piloten et innlegg på Instagram om at båtturen kunne fått en svært dramatisk slutt.

På bildedelingstjenesten har han lagt ut et bilde som viser en båtfender som det er blitt svidd hull i, samt en lignende skade på selve båtskroget:

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», var gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekten skapte det reaksjoner. Vis mer

«Herregud, så heldige vi var. Det var kanskje ikke det første du tenkte, men det var det første jeg tenkte da jeg så dette på morgenen i dag.. Ja, det er utrolig trist med så store skader på den nye båten vår. Men materielle ting kan heldigvis fikses, ferien er ikke over og i verste fall kunne utfallet vært brann», skriver han blant annet i innlegget.

Til Se og Hør utdyper Nygård hendelsen ytterligere.

- Stappfulle båthavner og naturligvis litt trangt om plassen, men båtfolk er trivelige folk, så man får alltid en plass når man kommer i havn. Båter ligger ofte utenpå hverandre eller side om side med kun fendere imellom seg. Det gjør vi også her, forteller Nygård om årsaken til ulykken.

- Orker ikke tanken

Han bedyrer at han normalt sett vet hvor det er trygt at fenderne på båten ligger, og at han normalt sett sjekker plasseringen opptil flere ganger om dagen.

Det skulle likevel gå galt da én av båtfenderne ble fanget i en farlig posisjon utenpå båten.

- I går kveld så satt vi ute bak på båten og da hadde vi den ene Ebersprächer-varmeren på. Eksosen til den går ut på vår babord side, forklarer Nygård, og legger til:

- Med litt vind og bevegelse mellom båtene har den ene fenderen strukket seg, sklidd litt nedoverbakke langs siden på båten og da blitt hengende foran eksosen til varmeren.

LETTER PÅ SLØRET: «Love Island»-vinneren Nora Haukland forteller om singellivet, dating og det nære vennskapet med Sophie Elise Isachsen. Vis mer

Oppvarmingssystemet på båttypen til Nygård er et lukket kammer med åpen flamme, noe som fort blir varmt i kontakt med andre ting. Piloten valgte derfor å skru av varmeanlegget da de gikk og la seg.

Nygård presiserer at barna lå inne i båten da hendelsen inntraff, noe som trolig vekker mange skumle tanker i enhver forelders hode.

- Hadde den fortsatt og gå en liten stund til, orker jeg ikke tanken på hva som sannsynligvis hadde skjedd. Med så mange båter liggende tett i tett så kunne dette blitt helt forferdelig, forteller han åpenhjertig, og sikter til brannen som kunne ha oppstått ved eksosen og potensielt spredd seg videre - også til andre båter.

FLYTTER: Kristin Gjelsvik flytter straks til Stavanger med familien. Men først skal huset i Drammen selges. Reporter: Kine Falch. Video: Dennis Appelong Hagbru. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

- Ekstra varsomme

I forbindelse med hendelsen ønsker piloten nå å advarer andre båtførere som fraktes i fullsatte båthavner, og håper at innlegget kan være med på å forhindre flere uhell.

- Det er superviktig og forhåpentligvis forebyggende for andre. Jeg ser på meg selv som en person som hele tiden er varsom på slike ting, men det er umulig å passe på alt til enhver tid.

Nygård legger heller ikke skjul på at det er mange faktorer som må vurderes som båteier, spesielt med familie og små barn ombord fartøyet.

Han kommer også med en siste oppfordring til følgerne sine:

- Jeg oppfordrer alle til å være ekstra varsomme, legger han til avslutningsvis.

NYSINGLE: Latteren satt løst da de to Eccentric People-profilene Iselin Guttormsen og David Eriksen ankom Gullruten sammen. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Slik ferierer kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer