POPULÆRT PROGRAM: I «Hver gang vi møtes» viser Philip «Admiral P» Boardman nye sider av seg selv, sammen med blant andre Jørn Hoel og Unni Wilhelmsen. Foto: Tor LindsethAll Over Press
POPULÆRT PROGRAM: I «Hver gang vi møtes» viser Philip «Admiral P» Boardman nye sider av seg selv, sammen med blant andre Jørn Hoel og Unni Wilhelmsen. Foto: Tor LindsethAll Over PressVis mer

Admiral P: - Tryggheten forsvant da pappa døde

Da han var 15 år måtte moren plukke opp «Hver gang vi møtes»-aktuelle Admiral P fra glattcella.

SEOGHØR.NO: I «Hver gang vi møtes» har Admiral P. sunget seg inn i folkesjela med sine reggae- versjoner av blant annet Wenche Myhres «Vi lever», Henning Kvitnes sin «Ingen tid å miste» og Ravis «Dødsøt».

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være med på dette. Jeg følte jeg ikke passet inn, sier Philip Boardman (33) til Se og Hør.

Han var i ferd med å gi opp musikken, men da han i 2010 kom med låten «Snakke litt» tok det hele av. I 2013 ble «Kallenavn» nominert til årets låt, mens «Engel» fikk Spellemannsprisen som «Årets hit» i fjor.

Ble revet vekk

I januar fortalte Philip ikke bare om sin karriere – men også om livets harde skole i «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Som da han som 13-åring ble revet ble revet bort fra vennene i hjemlandet Zambia.

Se videointervju med Admiral P her:

Faren jobbet for Norad og kom til Zambia på 70-tallet. Her traff han Grace, som senere ble mamma til Philip og lillebroren Christian.

ADMIRALENS DAMER: Mamma Grace Boardman (t.v.) og samboeren Timme Shisiali betyr mye for Philip Boardman, eller Admiral P som er hans artistnavn. Her er de samlet på Spellemannsprisen i 2012. Foto: Andreas Fadum
ADMIRALENS DAMER: Mamma Grace Boardman (t.v.) og samboeren Timme Shisiali betyr mye for Philip Boardman, eller Admiral P som er hans artistnavn. Her er de samlet på Spellemannsprisen i 2012. Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Vi hadde det bra, vi. Men jeg trivdes bedre med å leke i gettoen rett ved siden av hjemmet vårt enn å være med ambassadefolka, sa han i programmet.

Kort tid etter at de kom til Norge døde faren. Philip sto ham veldig nær, og tok tapet tungt.

– Jeg ble sint og usikker og havnet i slåsskamper. Tryggheten forsvant, fortalte han åpenhjertig.

– Jeg vanket på gata og lekte med feil folk. En liten stund med kriminelle. Jeg ble ranet – og jeg ranet, sier han.

Philip forsøkte å skjule dette for moren, men som 15-åring måtte hun hente sønnen på glattcelle.

– Dette er ikke noe jeg er stolt av i dag, sier Philip.

Sitt livs kjærlighet

Da Philip kom til Norge, ville han ikke lære seg å snakke norsk – bantuspråket «Nyanja» var morsmålet hans.

Han ble sendt på Hudøy leir for å lære seg norsk, men måtte ta et ekstra år på
ungdomsskolen, før han kom inn på videregående.

Det var på denne tiden han møtte Timme Shisiali (33), sin store kjærlighet som han har vært sammen med siden. I dag har de to barn på 11 og 13 år.

– Hun er en god venn og en god mor. Vi fikk barn tidlig, og det var litt stress, forteller han.

Hitlåta «Spinnvill» er dedisert til henne.

Tok strømmen

– Jeg måtte finne meg jobb ved siden av musikken, og var både oppvaskhjelp, vaktmester og jobbet på sykehjem, sier han.

Admiral P fikk pris av kronprins Haakon - se video:

GOD STEMNING: Philip «Admiral P» Boardman syntes det var stort å være med på «Hver gang vi møtes». Her er han sammen med artistkollega Henning Kvitnes. Foto: Tor LindsethAll Over Press
GOD STEMNING: Philip «Admiral P» Boardman syntes det var stort å være med på «Hver gang vi møtes». Her er han sammen med artistkollega Henning Kvitnes. Foto: Tor LindsethAll Over Press Vis mer

Men den lille familien på fire slet økonomisk, betalte ikke strømregningen – og ved ett tilfelle ble strømmen kuttet i fire dager.

– Jeg har opplevd mye, og startet på bunnen. Det er ingen oppskrift på suksess. Jeg er takknemlig for at jeg er her i dag, sier han til Se og Hør.

– Å være med på «Hver gang vi møtes» har vært terapi for meg. Jeg trodde ikke jeg var klar for å snakke om alt dette. Men nå føler jeg meg lettet. Som om en stor byrde er borte, sier han.

Tenker på faren

Philip er både ydmyk og takknemlig over at han er blitt kjent med selveste Wenche Myhre.

Og da hun valgte å tolke hans vakre «Engel», rørte det han ekstra.

I lørdagens program sa han: – Jeg lurer på hva faren min ville sagt hvis han visste at Wenche Myhre skulle synge låtene mine. Det er stort altså.

Lurer på hva han ville tenkt om dette her … Kanskje han gjør det? Som en engel der oppe?

LES OGSÅ: - Det tok tid før jeg ville prate norsk