Admiral P: - Det tok tid før jeg ville prate norsk

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Admiral P slet med å tilpasse seg sitt nye liv i Norge, etter at faren ble alvorlig syk.

SEOGHØR.NO: Denne uken er det reggae-artisten Philip Boardman (33), bedre kjent som Admiral P, som hylles av de andre artistene i «Hver gang vi møtes».

33-åringen, som ble født i Lusaka i Zambia, har oppnådd stor suksess med låter som «Snakke litt» og «Spinnvill», der han synger på norsk.

Som tenåring måtte han brått flytte fra Zambia til Norge, fordi faren hans Tom var dødssyk. 13 år gamle Philip slet med å tilpasse seg språket og livet i Oslo mens faren lå på sykehuset.

- Det var en røff periode hvor ting var veldig annerledes og ting skjedde veldig brått. Så det tok litt tid før jeg ville prate norsk og følte meg komfortabel med norsk, sier Admiral P til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildene.

STJERNEMØTER: Admiral P sier Seoghør.no at han syntes det var stor stas å høre kjente, norske artister covre låtene hans i «Hver gang vi møtes». Her er han sammen med Ivar «Ravi» Johansen (t.v) og Henning Kvitnes, som han deler en forkjærlighet for caps med.   Foto: Tor Lindseth
STJERNEMØTER: Admiral P sier Seoghør.no at han syntes det var stor stas å høre kjente, norske artister covre låtene hans i «Hver gang vi møtes». Her er han sammen med Ivar «Ravi» Johansen (t.v) og Henning Kvitnes, som han deler en forkjærlighet for caps med. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Måtte prøve seg på norsk

I dag synes den populære artisten at det er rart å tenke tilbake på tenårene, da han motvillig tok til seg språket han nå lager låter på.

- Det er rart hvordan ting fungerer. Nå er jeg kjent for å synge på norsk. Så det er veldig spesielt hvordan ting skjer, sier han til Seoghør.no.

Se videointervjuet med Admiral P øverst i saken!

Den TV 2-aktuelle artisten legger til at oppveksten i både Zambia og Norge - som til tider var tøff - er en viktig del av ham, som han synes det er naturlig å bruke i musikken sin.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: Under Spellemannsprisen 2014, som ble delt ut i Stavanger i januar 2015, vant Adimral P Spellemann for årets hit sammen med Nico D.  Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Under Spellemannsprisen 2014, som ble delt ut i Stavanger i januar 2015, vant Adimral P Spellemann for årets hit sammen med Nico D. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at han fortsatt synger en del på engelsk, men «Admiralen» mener at norskspråklig musikk fort havner i en særstilling i Norge.

I både 2011 og 2013 var han nominert til Spellemann med to av sine norske hitlåter. Og i 2014 vant han Spellemann for årets hit med låta «Engel» sammen med Nico D (34).

- Man treffer ikke det norske folk med engelsk, i hvert fall ikke på den tiden jeg begynte. Så jeg måtte prøve meg på norsk. Ellers så tror jeg ikke det hadde funka så godt. Jeg synger jo og snakker litt annerledes, det er kanskje litt av sjarmen, sier Admiral P til Seoghør.no i dag.

Lørdag kveld, en time etter at han hylles i «Hver gang vi møtes» på TV 2, sendes for øvrig Spellemannprisen 2015 på NRK1. Seoghør.no er selvsagt på plass på den røde løperen!

«Hver gang vi møtes» sendes på TV2 lørdag kveld klokken 20.00.

Se intervjuer med flere av årets «Hver gang vi møtes»-artister nedenfor!

 

LES OGSÅ: Måtte sy 80 sting i hodet etter «nær døden»-opplevelse

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.