Herman Flesvig:

- ADHD har vært en fordel

Komikeren sier diagnosen har hjulpet han i karrieren.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Herman Flesvig (27) gjester fredag «Lindmo» på NRK. Der snakker han blant annet om suksessen med serien «Førstegangstjenesten».

- Jeg tar det veldig bra. Det er helt utrolig. Jeg tenker at jeg ikke må bli for høy på meg selv, men jeg blir det, ler Flesvig.

Serien har bikket over en million seere, og hadde 375.000 seere den første episoden. Det var ny rekord for NRK.

<strong>REKORD:</strong> Med 375.000 seere på den første episoden satte Herman Flesvig en ny rekord for NRK. Foto: NRK.
REKORD: Med 375.000 seere på den første episoden satte Herman Flesvig en ny rekord for NRK. Foto: NRK. Vis mer

Har ADHD

Erfaringen med førstegangstjeneste er noe mange nordmenn kan kjenne seg igjen i, men Flesvig selv fikk ikke lov til å tjenestegjøre.

- Jeg elsker machokulturen, våpen og alt. Jeg hadde ikke vært helt ærlig da jeg kom dit, og måtte fortelle at jeg hadde ADHD. Det var ikke helt greit, og da fyrte jeg meg opp. Jeg ble stemplet som ikke tjenestedyktig, sier Flesvig.

Han sier at det mye stigma rundt diagnosen.

- For min del har det vært en fordel. Jeg jobber masse og står på. Men det er en berg-og-dalbane av følelser.

RUTETE NINJA: Midt i intervjuet med Nicolay Ramm, stuper Herman Flesvig inn fra siden for å gi Ramm en liten skjennepreken. Vis mer

Takker lærer

Flesvig slet med å få med seg innholdet i timene på skolen. Men én person gjorde hverdagen lettere for komikeren.

- Læreren min på barneskolen, Jorid, satt en time med meg hver dag etter skolen. Hadde det ikke vært for henne hadde jeg ikke kunne skrive navnet mitt, sier Flesvig.

Han sier at diagnosen gikk utover selvtilliten.

<strong>SUKSESS:</strong> Første episode av «Førstegangstjenesten» ga NRK seerrekord . Her spiller Flesvig den dyslektiske Ahre-Ketil, eller bare «Rambo», som alltid har lengtet etter militærlivet. Foto: NRK.
SUKSESS: Første episode av «Førstegangstjenesten» ga NRK seerrekord . Her spiller Flesvig den dyslektiske Ahre-Ketil, eller bare «Rambo», som alltid har lengtet etter militærlivet. Foto: NRK. Vis mer

- Hvis man bare sitter bakerst i klasserommet og er klovn så går det til slutt ut over selvtilliten. Man godtar at man er dum. Alle trenger derfor en lærer som Jorid.

Flesvig er nå i gang med å skrive ti ny episoder av «Førstegangstjenesten».

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Derfor farget han håret hvitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer