Adelén vant årets «Skal vi danse»

Etter å ha gitt alt i tre forskjellige dansenumre, kunne den unge artisten juble over å ha stukket av med den gjeve pokalen. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld ble det endelig avgjort hvem som gikk seirende ut av årets «Skal vi danse» på TV 2.

De to finalistene Adelén Rusillo Steen (19) og Stian Thorbjørsen (33) knivet om seieren gjennom flere krevende dansenumre, men til slutt trakk Horten-jenta det lengste strået og «Staysman» måtte nøye seg med annenplassen.

- Nå skal jeg feire som jeg aldri har gjort før, utbrøt Adelén etter at resultatet var klart.

«Bombo»-sangerinnen er den yngste norske deltageren som har vunnet «Skal vi danse».

- Jeg forventet det ikke, så det var geniun hoppe-glede jeg kom med på slutten der. Helt sykt! sier hun begeistret til Seoghør.no etter å ha blitt utropt til vinner.

Se Adelén og Stians første reaksjoner etter «Skal vi danse»-finalen i videoen øverst i saken!

- En personlig reise

Og den unge artisten tar med seg langt mer enn den gjeve pokalen etter den nå avsluttede «Skal vi danse»-deltakelsen:

- Det har ikke bare vært en dansekonkurranse, men en personlig reise. Jeg har lært mye om meg selv gjennom dansen. Så «Skal vi danse» har betydd enormt mye i mitt liv, sa Adelén til Seoghør.no kort tid før vinneren ble kåret.

På tross av et langvarig favorittstempel, var Adelén langt ifra sikker på å slå Stian i finalen:

- Det er ikke dommerne som har det siste ordet, og jeg vet at det er veldig vanskelig å slå Stian. Jeg føler meg veldig utsatt, det må jeg ærlig si, at oddsene mine er litt lave. Men det føles deilig å ha gjort det beste jeg kan, understreket Adelén overfor Seoghør.no før det endelige resultatet var klart.

TETT KAMP: Skal vi danse-finalen ble en tett kamp mellom Adelén og Stian Thorbjørnsen. Foto: TV 2
TETT KAMP: Skal vi danse-finalen ble en tett kamp mellom Adelén og Stian Thorbjørnsen. Foto: TV 2 Vis mer

- «Skal vi danse» har betydd absurd mye mer for meg enn jeg trodde det kunne bety. Det har vært en ekstremt fin opplevelse, sa Stian til Seoghør.no kort tid før vinneren ble kåret.

- Jeg har jobba så absurd hardt for å komme hit til denne finalen, og selvfølgelig da... ja. Det er klart det hadde vært moro å vinne, la Stian til overfor Seoghør.no før annenplassen var et faktum.

Saken fortsetter under bildet.

LANG REISE: Stian Thorbjørnsen synes det var en absurd opplevelse å danse i Skal vi danse-finalen.
LANG REISE: Stian Thorbjørnsen synes det var en absurd opplevelse å danse i Skal vi danse-finalen. Vis mer

Jevnt løp

Adelén og Stian danset tre dansenumre hver, og etter første dans lå de to finalistene helt likt med full pott - 30 poeng. Etter dans nummer to skjøt Adelén litt i fra, da hun også fikk full pott for slowfoxen sin. Stian måtte nøye seg med 27 poeng for sin Cha Cha Cha - og et smellkyss fra dommer Egor Filipenko.

Tredje og siste dans var showdans for begge finaleparene. Stian trakk inn MGP-låta «En godt stekt pizza» i sitt nummer, og høstet 29 av 30 mulige poeng fra dommerpanelet.

Saken fortsetter under bildene.

HUMOR: Stian «Staysman» Thorbjørnsen hadde MGP-tema i sin showdans. Der ble låta «En godt stekt pizza» selvsagt trukket inn.  Foto: Per Ervland, Se og Hør
HUMOR: Stian «Staysman» Thorbjørnsen hadde MGP-tema i sin showdans. Der ble låta «En godt stekt pizza» selvsagt trukket inn. Foto: Per Ervland, Se og Hør Vis mer

EMOSJONELT: Dommer Trine Dehli Cleve fikk tårer i øynene av Adeléns siste dansenummer, og de to gav hverandre en god klem etterpå.  Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
EMOSJONELT: Dommer Trine Dehli Cleve fikk tårer i øynene av Adeléns siste dansenummer, og de to gav hverandre en god klem etterpå. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Adeléns svært personlige showdans rørte dommerne Trine Dehli Cleve og Merete Lingjærde til tårer, mens Egor Filipenko reiste seg for å hylle den modne 19-åringen. Ikke overraskende ble det full pott på Adelén for tredje og siste gang i finalen.

- Uansett resultat så er jeg evig takknemlig for disse månedene, evig takknemlig! sa Adelén til programleder Didrik Solli-Tangen etter showdansen.

Adeléns foreldre: - Vi er stolte av henne. Se video:

Favorittstempel fra start

Adelén ble tidlig i sesongen en av favorittene, og danset seg inn i både dommernes og publikums hjerter.

Hun og dansepartneren Benjamin Jayakoddy er også blitt gode venner, og etter et impulsivt kyss på parketten har duoen måttet avkrefte romanserykter.

Saken fortsetter under bildet.

STOR GLEDE: Adelén smiler bredt etter å ha fått beskjeden om at pokalen er hennes. Foto: TV 2
STOR GLEDE: Adelén smiler bredt etter å ha fått beskjeden om at pokalen er hennes. Foto: TV 2 Vis mer

Allerede i sommer trakk programleder Katarina Flatland (26), som røk ut av dansekonkurransen for to uker siden, frem den flotte 19-åringen som sin argeste «Skal vi danse»-konkurrent.

- Jeg tror nok Adelén er ganske flink til å danse. Jeg har sett latinorytmene hennes - og det er ikke sånne rytmer jeg har i kroppen! sa Flatland til Seoghør.no den gang.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Adelén utmerket seg tidlig i sesongen som en av årets «Skal vi danse»-favoritter. Her i aksjon med dansepartner Benjamin Jayakoddy under finale-jiven, som duoen fikk full pott for av dommerne.  Foto: Per Ervland
STJERNE: Adelén utmerket seg tidlig i sesongen som en av årets «Skal vi danse»-favoritter. Her i aksjon med dansepartner Benjamin Jayakoddy under finale-jiven, som duoen fikk full pott for av dommerne. Foto: Per Ervland Vis mer

Overrasket alle

På motsatt side av skalaen befant Stian seg. «Staysman» gikk inn i dansekonkurransen som en underdog med noen kilo ekstra på kroppen, men han overrasket både dommere og TV-seere på parketten sammen med Alexandra Kakurina.

- Livet er topp. Jeg går så inn i dette. Nå er jeg danse-Stian hele tiden. Mange trodde jeg skulle tulle dette vekk, men jeg ville gjerne overraske på en litt annen måte enn jeg har gjort tidligere, sa han til Seoghør.no i september.

Den tidligere «Paradise Hotel»-profilen og MGP-deltakeren har gått ned over ti kilo i løpet av konkurransen, og sjarmerer nå en noe eldre generasjon kvinner enn tidligere.

- Nå får jeg oppmerksomhet fra 40 år gamle damer som synes jeg er ålreit, og det er helt dødt fra de yngre. Jeg har vært gjennom hele skalaen, sa han til Seoghør.no tidligere i høst.

OVERRASKET: Stian «Staysman» Thorbjørnsen har vist frem en uventet side av seg selv i årets «Skal vi danse». Her med dansepartner Alexandra Kakurina etter at de fremførte finale-tangoen sin til full pott fra dommerne.  Foto: Per Ervland
OVERRASKET: Stian «Staysman» Thorbjørnsen har vist frem en uventet side av seg selv i årets «Skal vi danse». Her med dansepartner Alexandra Kakurina etter at de fremførte finale-tangoen sin til full pott fra dommerne. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: - «Skal vi danse» har gjort meg mer selvsikker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer