Adele i strupen på stjerneprodusent: - Sug meg

Fant seg ikke i David Bowie-produsentens utsagn. Nå legger han seg flat.

Foto: Xposure
Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske superstjerna Adele har helt siden sin debut i 2008 blitt priset for sin vakre sangstemme.

Stemmen har resultert i tre album, hvor den siste i rekka kom i fjor og ble en internasjonal suksess. Med suksess, kommer også misnøye fra enkelte.

De siste dagene har det nemlig artisten vært involvert i en konflikt. Det hele begynte med musikkprodusent Tony Visconti og et intervju med britiske Daily Star forrige uke.

- Sug meg

Visconti er kjent for å ha produsert musikk for legender som David Bowie og Morrissey, som sikkert er grunnen til at han nå deler sterke meninger om dagens musikk.

I intervjuet sa han at han nå var lei det som spilles på radio.

- Man skrur på radioen og alt er mykt. 90 prosent av det man hører er datagenererte stemmer. Vi vet at Adele har en flott stemme, men man må stille spørsmål ved om vi hører stemmen hennes eller en manipulert en, sa Visconti.

Dagen etter at artikkelen ble publisert hadde artisten konsert i Paris. Hun hadde ikke tenkt å la produsentens kommentarer gå henne hus forbi. Ifølge Billboard kom hun med en kraftig ordsalve til publikum.

- Noen drittsekker prøvde å si at stemmen min ikke var ekte ... Mann, sug meg, ropte hun fra scenen i AccorHotels Arena.

Legger seg flat

I en uttalelse til Billboard, musikkmagasinet som har dekket saken mest, forteller Visconti at han har fått med seg Adeles uttalelse fra scenen. Han beklager overfor artisten.

- Jeg beklager, men jeg kan ikke unnskylde for at noen tar det jeg sier feil. Om Adele tolker kommentarene mine som sårende, var det ikke meningen, sier han og fortsetter:

- Adele har en flott stemme som bringer glede til millioner av mennesker, sier han til magasinet.

Fra ingen til verdenskjent

I 2011 spilte Adele på Rockefeller i Oslo. Da var det 1350 publikummere i salen. Artisten opplever andre tilstander i disse dager.

Hun er for tiden ute på sin europaturné, hvor samtlige av konsertene i de respektive landenes største arenaer er utsolgt. Kvinnen fra Tottenham i London klarte med sin gripende stemme i mai å samle drøye 21.000 publikummere i Telenor Arena.  

Albumet «25», som kom i fjor» fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder. Han omtalte skiva som «ei plate som vil tåle tidens tann fram til hun igjen velger å hoppe av neste albumpause».

Foruten musikken, er stjerna kjent for sitt drastiske stilskifte. Klassiske, svarte kjoler og eyeliner har de siste åra blitt hennes kjennetegn, og hun viser seg sjeldent uten.

Adele har dessuten fått stor oppmerksomhet for å være frittalende, både fra scenen og i intervjuer.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Overrasket på motefest med svoger Kanye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer