Tone Damli:

- Absolutt noe vi har diskutert

Tone Damlis manager, David Eriksen, skal være med å bedømme artistene under lørdagens «Stjernekamp»-sending.

DELTAR: Tone Damli er blant de gjenværende artistene i konkurransen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
DELTAR: Tone Damli er blant de gjenværende artistene i konkurransen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Stjernekamp» ruller for tiden over TV-skjermene, og forrige lørdag ble Mia Gundersen (60) den tredje artisten til å måtte takke for seg.

Artistene skal i hver sending få bryne seg på en ny sjanger. Likt fra gang til gang er et dommerpanel bestående av tre eksperter. Mens Christine Dancke (29) har fast plass ved panelet, får hun hver lørdag selskap av to gjestedommere.

Denne lørdagen er det kjendismanager David Eriksen (56) som skal dele sin ekspertise, når hits fra 90-tallet er det som står for tur.

«STJERNEKAMP»: Adrian Sellevoll om debuten sin under årets «Stjernekamp». Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen Vis mer

Valget av dommer får nok flere til å heve øyenbrynene: Eriksen er nemlig manager for Tone Damli (35), som deltar i årets sesong.

Se og Hør har vært i kontakt med NRK om valget av dommer, og hvordan det er tenkt løst under sending. Spesielt med tanke på Eriksens svært nære personlige forhold til Damli.

«Dette er absolutt noe produksjonen har diskutert og er bevisste på. Vi har hatt tilsvarende situasjoner før, som da Didrik Solli-Tangen satt i gjestepanelet da bror Emil var deltaker», skriver kommunikasjonsansvarlig i NRK, Heidi Gjestad, i en e-post til Se og Hør.

«David sitter i dommerpanelet i kraft av sin musikkbakgrunn, slik han har gjort som coach og ekspert i «Stjernekamp» tidligere. Tone vil få tilbakemeldinger på sin prestasjon helt på linje med de andre deltakerne», understreker Gjestad videre.

NRK innrømmer produksjonstabbe etter premieren på Stjernekamp. Video: NRK. Vis mer

Kanalen presiserer også at dommerne har null makt i programmet.

«Det er helt og holdent seerne som bestemmer hvem som skal gå videre».

Heller ikke Eriksen selv er bekymret for hvordan det skal gå med han som ekspert lørdag kveld.

NÆRT FORHOLD: Eriksen har vært Damlis manager i en årrekke. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
NÆRT FORHOLD: Eriksen har vært Damlis manager i en årrekke. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer

«Det blir gøy å være med som gjesteekspert igjen. Det er på en måte ikke en dommerrolle man har, men jeg er med i kraft av at jeg jobbet som musikkprodusent på 90-tallet og forhåpentligvis har noe erfaring fra den tida», skriver han i en SMS til Se og Hør.

Han innrømmer imidlertid at hans relasjon til Damli har vært et samtaletema.

«Vi har selvsagt diskutert min rolle som Tones manager sammen med NRK, men dette er ikke første gangen dette skjer i 'Stjernekamp's historie».

Jan Thomas sin kjære Harlem Alexander er med på «Skal vi danse», men han legger ikke skjul på at han vil se på Tone Damli på «Stjernekamp» også. Video: Jenny Emilie Aas/Nora Skavhaug Vis mer

«Når det kommer til det om det vil påvirke mine tilbakemeldinger, så tror jeg det skal gå veldig fint. Vi får bare håpe jeg fortsatt har managerjobben min på mandag», fortsetter Eriksen.

Tidligere har artister som Maria Mena (37), Maria Haukaas Mittet (44), og Bjørn Eidsvåg (69) vært gjestedommere - i tillegg til det faste medlemmet, som i år er Dancke.

LES OGSÅ: Derfor fortalte Rybak om pillemisbruket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer