Abba-stjernen skilles

Björn Ulvaeus og kona Lena Ulveas skiller lag.

SKILLES: Paret giftet seg i 1981, men har nå valgt å gå hver til sitt. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB
SKILLES: Paret giftet seg i 1981, men har nå valgt å gå hver til sitt. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Abba-stjernen Björn Ulvaeus (76) og kona Lena Ulveas (73) skiller lag. Det skriver det svenske nyhetsbyrået TT, gjengitt av blant andre Expressen.

De to giftet seg i 1981, og har to barn sammen.

- Etter mange fine og begivenhetsrike år har vi bestemt oss for å skille oss. Vi forblir nære og gode venner og kommer til å fortsette å feire våre barnebarns bursdager og andre familiehøytider sammen, sier paret i en felles uttalelse via Ulvaeus' talsperson.

RIV I HJERTET: I kveldens Senkveld forteller Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

Ulvaeus har tidligere vært gift med ABBA-kollega Agnetha Fältskog, men duoen skilte lag på en nyttårsfest hos ABBA-kollega Benny Andersson. Kort tid etter møtte han Lena Källersjö.

- Vi ble virkelig lynende forelsket. Så rart at man er ungkar i en uke og så bare triller direkte dit. Men det må jo ha vært riktig, ettersom vi fremdeles er lykkelig gift etter så mange år, sa Ulvaeus til svenske Dagens Nyheter i 2020.

Luksuriøse eiendommer

Helt siden 1990 har paret eid en luksusvilla i eksklusive Djursholm i Stockholm.

- Vi hadde bodd i England og mine to døtre var tospråklige da vi flyttet hjem i 1990. Djursholm var det eneste stedet det var en engelsk skole, det er den eneste grunnen til at jeg flyttet hit, har Ulvaeus tidligere fortalt.

Ifølge den svenske avisen eier de også et sommersted sammen i Viggsö i Stockholms skjærgård. Boligen kjøpte de i 2005 for 6,7 millioner svenske kroner.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

- Var alkoholiker

Tilbake i 2020 da Ulvaeus fylte 75 år stilte han opp i et intervju med den svenske avisen Dagens Nyheter, der han åpenhjertig fortalte om de mange årene som en av verdens mest kjente musikere.

Det som imidlertid overrasket leserne mest, er avsløringen om at han over en lengre periode i livet har slitt med alkohol.

- Det er nok tolv, 13 år siden jeg sluttet. Jeg hadde drukket ferdig. Det påvirket livet mitt for mye. Ja, jeg var alkoholiker, eller: Det er man - man er en edru alkoholiker.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flytter fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

At han klarte å slutte beskriver artisten som sitt livs beste beslutning, og de siste årene har han ikke drukket en eneste dråpe.

- Det gikk ikke. Det var et valg. Jeg trodde, og dette har jeg aldri sagt til noen før, men da jeg valgte det så tenkte jeg at jeg måtte leve i en grå tilværelse, i kjedsomhet hver dag, men det er i alle fall bedre enn å fortsette på den måten, fortalte han åpenhjertig.

LES OGSÅ: Lever med uhelbredelig kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer