Abba:

Abba-stjernen med sex-avsløring

Abba-Bjørn har blitt 75, men lar ikke det stoppe ham.

ÆRLIG FYR: Bjørn Ulvaeus var en av de fire originale Abba-medlemmene. Han jobber fortsatt med musikk, og lever livet i Stockholm sammen med kona. Nå åpner han opp om privatlivet. Her er han avbildet med Hollywood-stjernen Nicole Kidman i 2008. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG FYR: Bjørn Ulvaeus var en av de fire originale Abba-medlemmene. Han jobber fortsatt med musikk, og lever livet i Stockholm sammen med kona. Nå åpner han opp om privatlivet. Her er han avbildet med Hollywood-stjernen Nicole Kidman i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Abba har lagt opp og gjenoppstått en rekke ganger, og huskes i dag som en av de mest suksessrike popgruppene i Europa, om ikke i hele verden. Den svenske kvartetten, bestående av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad, har solgt millioner av plater, og skrev seg inn i historien med låter som «Waterloo», «Mamma Mia» og «Dancing Queen», for å nevne et fåtall.

75 år gamle Ulvaeus var med på å grunnlegge bandet i sin tid, sammen med sin daværende kone Fältskog. Nå er platåskoene og glitterdressen lagt på hyllen, og de fire grunnleggerne lever alle forskjellige liv.

75-åringen jobber fortsatt med musikk, og har blant annet komponert for musikaler som «Chess» og «Mamma Mia!». Med en formue på 1,5 milliarder svenske kroner, er han Sveriges 163. rikeste.

For tiden er han gift med Lena Källersjö, og bor på Djursholm i Stockholm sammen med to hunder og en katt. De har tidligere bodd i Storbritannia, men vendte snuten hjemover til hjemlandet på 1990-tallet. Nå har han valgt å stille opp i et intervju med The Guardian, der han røper hemmeligheter fra samlivet.

Ingen hindring

I intervjuet, som er en såkalt «Q & A», stilles det flere spørsmål til den svenske popveteranen. Han sier blant annet at hans største frykt er klimautfordringene. Samtidig kan han fortelle at favorittordet hans er «kjærlighet». Han kan også lette på sløret om en av sine dårlige vaner.

- Spør du kona mi, er det nok at jeg har vandret rundt i badekåpen min dagen lang i vår corona-isolasjon, sier han.

ÅPNER OPP: Bjørn Ulvaeus har det siste året valgt å åpne seg om flere private temaer. Nå står sexlivet for tur. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Bjørn Ulvaeus har det siste året valgt å åpne seg om flere private temaer. Nå står sexlivet for tur. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er derimot ikke det andre medier har valgt å fokusere på. Ulvaeus forteller nemlig åpent om sexlivet sitt, når han får spørsmål om hvor ofte han hopper i høyet ukentlig.

- Jeg er 75 år, og jeg klarer ikke mer enn fire ganger i uken, sier han i intervjuet.

Eldre og sex er et tabulagt tema som ofte skaper overskrifter, og eksperter har flere ganger måttet si offentlig at alder ikke er noen hindring for et godt seksualliv. Ifølge Norsk Helseinformatikk kan et sunt sexliv ha positive innvirkninger på blant annet den fysiske helsen og selvtilliten. Undersøkelser har vist at over halvparten av menn i 60-åra har lyst på sex ukentlig eller oftere.

VELKJENT KVARTETT: Abba, har fotografert i 1974, kan sies å ha vært et av popmusikkens største eventyr. Foto: NTB Scanpix
VELKJENT KVARTETT: Abba, har fotografert i 1974, kan sies å ha vært et av popmusikkens største eventyr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sexolog Bente Træen har i Dagbladet Magasinet skrevet at nordmenn i alderen 60 til 75 år i 2017 ble spurt om de hadde hatt noen form for seksuell aktivitet det siste året. 91 prosent av mennene og 74 prosent av kvinnene svarte ja på spørsmålet.

Abba-grunnleggeren giftet seg med Källersjö i 1981. I løpet av ekteskapet har de fått to døtre, Emma Eleonora i 1982 og Anna Linnea i 1986. I tillegg fikk han to barn sammen med Fältskog, datteren Linda Elin i 1973 og sønnen Peter Christian i 1977.

TILBAKE: Annette Walther Numme og mannen Thomas Numme gjester Senkveld. Der forteller Walther Numme om hvordan stress fra mannens tidligere arbeidsplass kunne påvirke sexlivet. Video: TV2 Vis mer

Alkoholiker

Det er ikke første gang i år at Ulvaeus stiller opp i et intervju. I forbindelse med 75-årsdagen i april, lot han seg intervjue av Dagens Nyheter, der han snakket åpent om livets opp- og nedturer.

75-åringen snakket åpent om kjærligheten til Agnetha, som han var gift med i åtte år, og hvordan de tidligere medlemmene fremdeles omgås og har et spesielt bånd til hverandre.

Det som imidlertid overrasket leserne mest, var avsløringen om at han over en lengre periode i livet har slitt med alkohol.

- Det er nok tolv, 13 år siden jeg sluttet. Jeg hadde drukket ferdig. Det påvirket livet mitt for mye. Ja, jeg var alkoholiker, eller: Det er man - man er en edru alkoholiker.

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

At han klarte å slutte beskriver artisten som sitt livs beste beslutning, og de siste årene har han ikke drukket en eneste dråpe.

- Det gikk ikke. Det var et valg. Jeg trodde, og dette har jeg aldri sagt til noen før, men da jeg valgte det så tenkte jeg at jeg måtte leve i en grå tilværelse, i kjedsomhet hver dag, men det er i alle fall bedre enn å fortsette på den måten, sa 75-åringen åpenhjertig, og la til:

- Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det tidligere, men det er en bransje som er så samtykkende; det er derfor så mange artister og musikere får problemer med det. Men det går an å slutte, og det finnes mange som har gjort det, kjempemange. Hvor du enn snur deg så har noen sluttet.

Ulvaeus er imidlertid det ikke eneste ABBA-medlemmet som har hatt problemer med alkohol. Også Benny Andersson har tidligere snakket åpent om alkoholmisbruket, ifølge Expressen.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

I 2001 bestemte nemlig den verdenskjente musikeren seg for å slutte å drikke helt og holdent. Da byttet 73-åringen livsstil totalt, og ble edru.

- Det er det beste jeg har gjort med meg selv. Om man merker at man ikke føler seg som seg selv hvis man ikke har alkohol i kroppen, da er det på tide å slutte, sa han i et intervju med Tidningen Vi i 2010, gjengitt av Expressen.

- Hadde jeg ikke sluttet så hadde jeg nok ikke sittet her i dag. Alkohol er et slags filter som legger seg i veien for virkeligheten. Nå er det borte, og det er deilig, fortalte han den gang.

LES OGSÅ: - Drikkingen var nødvendig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer