POPULÆRE: ABBA kunne nyte musikksuksess i ti år mellom 1972 og 1982. Det ser ut som om de kan nyte de økonomiske fruktene av dem fortsatt. F.v: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus. Foto: SCANPIX
POPULÆRE: ABBA kunne nyte musikksuksess i ti år mellom 1972 og 1982. Det ser ut som om de kan nyte de økonomiske fruktene av dem fortsatt. F.v: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus. Foto: SCANPIXVis mer

ABBA-Bjørn får igjen 76 millioner

Björn Ulvaeus er den absolutte skattevinneren...

SEHER.NO: ABBA-stjernen Björn Ulvaeus kan endelig feire med "Money, money, money", etter at han vant en langvarig kamp mot de svenske skattemyndighetene, ifølge svenske Expressen.

Han kan nå være fornøyd med å ha fått tilbake 85 millioner svenske kroner i skatt, noe som tilsvarer ca. 76,5 millioner norske kroner.

Retten ga Ulvaeus rett på alle punkter, mens skattemyndighetenes argumenter ble fullstendig avslått.

- Jeg er naturligvis veldig glad over å få svart på hvitt at jeg hele tiden har gjort skattebetalingene mine riktig, og at skattemyndighetene var på helt feil spor, sier Björn til Private Affärers nettutgave.

Både i Sverige og flere andre land er det svært vanlig at "Royalties", beløp som utbetales til tekstforfattere og komponister, blir betalt enten direkte til opphavsmannen, eller selskapet som har de økonomiske rettighetene.

Det var beskatning av nettopp denne typen utbetalinger gjennom hele ABBAs tiårige karriere som skattemyndighetene stilte spørsmål ved.

Skattemyndigheten hevdet att royaltyinntektene skulle beskattas av Björn Ulvaeus personlig i stedet for det selskapet som hatt retten til å forvalte royaltyutbetalingene.

Hele tvisten har derfor handlet om det er Björn Ulvaeus personlig eller selskapet som er skatteskyldige.

Nå kan altså "Gimme, gimme, gimme"-stjernen puste lettet ut.

- Jeg er virkelig glad for at kollegaer i bransjen nå kan slippe uventede skatteproblemer, sier en fornøyd Ulvaeus.

The Winner Takes it All!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Husker ikke ABBA-årene