Siv Jensen:

- Å være tante er den største gleden

Siv Jensens søster skryter av hvor flink Siv er i rollen som tante.

SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Bildet er fra 2009. Foto: NTB Scanpix.
SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Bildet er fra 2009. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ved siden av å være finansminister, er Siv Jensen (49) en svært familiekjær person.

Lillesøsteren Nina Jensen (42), som tiligere var daglig leder i miljøorganisasjonen WWF Norge, fikk i mars sønnen Eik med samboeren Nicolai Roan.

EIK 24.03 / 3660 / 50 - den dagen da jorden sto stille💕

A post shared by ninajensen (@ninajensen) on

I «God sommer Norge» forteller Siv Jensen at hun elsker rollen som tante.

- Å være tante er den største gleden. Det å være sammen med mine tantebarn gjør at livet blir fylt med litt andre ting. Man får perspektiv, og det er ingenting som er viktigere, sier hun.

Kort til etter Eik som til verden, ble Nicolai rammet av aggressiv hjernekreft. Finansministeren forteller at det ble ekstra viktig for henne å stille opp etter dette.

Nina Jensen er svært fornøyd med søsterens innsats som tante.

- Eik har allerede vært flere ganger på overnatting hos tante Siv. Så på tross av at hun egentlig er veldig travel, er hun utrolig flink til å ta seg tid, og de to har blitt bestevenner allerede, forteller Nina i TV 2-programmet.

- Det er et savn

I 2013 sa ministeren til VG at hun har store drømmer om å finne den store kjærligheten og å stifte familie i fremtiden.

- Det gjør litt vondt for meg. Det er sårt, og det er et savn. Jeg er glad i barn og ønsker meg barn, men naturen setter sine begrensninger, sa hun den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Politikeren har tidligere vært åpen rundt sitt store savn etter en familie. Til tross for hennes svært hektiske arbeidsliv, tror hun ikke at mann og barn ville vært et hinder for henne:

- Det er arbeidskrevende å være finansminister og partileder, men jeg har valgt det frivillig. Jeg liker å jobbe mye. Alle statsråder er utsatt for det samme presset. Og når det røyner på, må du slippe det du har i hendene enten du har barn eller ikke. Det kreves av deg, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Mistet faren

Opp gjennom årene har de to søstrene hatt mange uenigheter om klimasaken, men likevel er de bestevenner. Det forteller Nina Jensen i boka «Frp - rett fra levra».

Å ha sin mor og søster ved sin side kom godt med da hun i 1989, bare 20 år gammel, mistet sin pappa Tore Jensen.

I et intervju med Dagbladet Pluss i 2016 fortalte FrP-kvinnen om hvordan tapet av faren har formet henne.

- Det er et savn som har vært der alltid siden. Det er veldig mange ting i livet som jeg skulle ønske at han kunne delt med meg. Jeg tror han hadde vært veldig stolt av meg hvis han hadde levd i dag, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: - Det er herlig å være tobarnsmor