ENGASJERT: Johann Olav Koss jobber 80 timer i uken som sjef for Right To Play, men synes ikke det kan måle seg med foreldrerollen. Her er han avbildet på golfarrangementet Suzann Pro Challenge i fjor, som organisasjonen hans jobber med for å samle inn penger til veldedige formål.  Foto: FameFlynet Norway
ENGASJERT: Johann Olav Koss jobber 80 timer i uken som sjef for Right To Play, men synes ikke det kan måle seg med foreldrerollen. Her er han avbildet på golfarrangementet Suzann Pro Challenge i fjor, som organisasjonen hans jobber med for å samle inn penger til veldedige formål. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Å være pappa er mye verre enn å vinne OL-gull

Johann Olav Koss innrømmer at han «feiler totalt» som far mange ganger i uken.

SEOGHØR.NO: Den tidligere skøytestjernen ble legendarisk da han satte tre verdensrekorder under OL på Lillehammer i 1994.

Men Koss, som i dag leder en humanitær organisasjon og er goodwill-amassadør for FN, avslører overfor VG Helg at ingen av hans kjente prestasjoner kan måle seg med det å bli far.

- Å vinne OL-gull og å være sjef for Right To Play... Det er ingenting mot det å være pappa. Det er det tøffeste! Verdens største tålmodighetsprøve, innrømmer han i portrettintervjuet.

LYKKELIG GIFT: Johann Olav Koss har vært gift med Jennifer Lee Koss siden 2009. Foto: NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Johann Olav Koss har vært gift med Jennifer Lee Koss siden 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Uventede prøvelser

Sammen med kona Jennifer Lee Koss (36) har han barna Aksel (3) og Annabelle (1), og tobarnsfaren er ikke i tvil om at foreldrerollen innebærer en test av en selv som person.

- Nei uff, jeg feiler totalt mange ganger i uken.

- Jeg har et godt forhold til ungene mine på ett nivå, men på et annet nivå er det en ekstrem utfordring. Jeg blir testet på områder jeg knapt har visst at eksisterer, sier Koss åpenhjertig til VG Helg.

Da Johann Olav Koss tok imot sønnen Aksel høsten 2010, annonserte han den gledelige nyheten på Facebook-siden sin.

- Nydelig, lite mirakel ble født i går, skrev den da nybakte pappaen.

Mens før datteren Annabelle skulle ankomme, ventet OL-mesteren med å bekrefte nyheten til knappe seks uker før fødselen.

LES OGSÅ: - Jeg har vært en idiot i kjærlighetslivet