- Å være mamma er det fineste i hele verden

Gro Hammerseng-Edin prioriterte sønnen Mio foran håndballkarrieren.

SEOGHØR.NO: I mars 2013 kom nyheten om at en av Norges mest profilerte håndballstjerner, Gro Hammerseng-Edin (35) sluttet på landslaget. Selv om hun brant for sporten var det nå noe enda viktigere i Gros liv, nemlig sønnen Mio.

I TV3-programmet «Larvikjentene», som hadde premiére torsdag denne uka, forteller Hammerseng om livet som mamma.

-Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sier hun i TV-programmet.

Året før fikk nemlig Gro barn med kjæresten og lagkameraten Anja Edin (32). Lille Mio kom til verden i februar 2012 og var tilstede da foreldrene giftet seg sommeren året etter.

LYKKELIG FAMILIE: Gro elsker å være sammen med sønnen Mio. Han var brudesvenn da Gro og Anja Edin giftet seg 3. august 2013.  Foto: Andreas Fadum
LYKKELIG FAMILIE: Gro elsker å være sammen med sønnen Mio. Han var brudesvenn da Gro og Anja Edin giftet seg 3. august 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

De siste årene har Hammerseng-Edin spilt for Larvik håndballklubb, men valgte for to år siden å trekke seg fra landslaget og heller bruke tiden med Mio. Selv om morsrollen ligger hennes hjerte nærmest var det en vemodig avgjørelse å ta for 35-åringen som har spilt 167 kamper for landslaget.

- Det var en veldig vanskelig beslutning å bestemme at jeg ikke skulle tilbake på landslaget for det har vært utrolig fint å være en del av det miljøet. Samtidig gjorde jeg det på et tidspunkt der jeg fikk oppleve en ny epoke ved å være mamma og det er så fint. Så det ble en perfekt overgang.

«Larvikjentene» sendes på TV3 torsdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Anja Edin: Vil ikke at Mio skal lese all hetsen