SAFARI: Najsonalparken i Khao Sok er det perfekte sted for en jungelsafari. Foto: All Over
SAFARI: Najsonalparken i Khao Sok er det perfekte sted for en jungelsafari. Foto: All OverVis mer

- Å være her er total avkobling

Bli med til Khao Sok, Thailands største nasjonalpark, et grønt eldorado med eksotiske dyr og himmelske utsikter.

SEOGHØR.NO: Det er en usedvanlig spennende opplevelse å bo på den oppdemmede innsjøen Ratchaprapha, omkranset av grønnkledde fjellformasjoner. Der ligger det flytende hotellet Rai 500

De ti små hyttene har alle egen bambusbrygge og kajakk til fri bruk. Her er ingen strøm, telefon- eller nettforbindelse. Til gjengjeld får du mer tid til å nyte naturen, jungelens summende lyder – og vannet som skvulper mot hytta.

FLYTENDE HOTELL: På innsjøen Ratchaprapha i nasjonalparken Khao Sok kan du bo i disse flotte hyttene til hotellet Rai 500. Foto: OrkidéEkspressen
FLYTENDE HOTELL: På innsjøen Ratchaprapha i nasjonalparken Khao Sok kan du bo i disse flotte hyttene til hotellet Rai 500. Foto: OrkidéEkspressen Vis mer

– Å være her er total avkobling. Det er også ideen bak hele stedet, forteller eieren Burn. Han vil gi gjestene sine noe vakkert å se på, og tid til refleksjon.

Større enn Hardangervidda

Khao Sok nasjonalpark er en av verdens eldste regnskoger, 160 millioner år gammel, med opptil 30 meter høye trær. Sammenlignet med skogene i nord er Khao Sok høyere, mørkere, mer fuktig og eviggrønn, og naturen har mer til felles med regnskogen i Malaysia.

Dette er Thailands største vernede område – større enn Norges største nasjonalpark Hardangervidda.

Magisk stjernehimmel

ELEFANTVASK: Elefantene må vaskes, og det kan du være med på i nasjonalparken. Foto: All Over
ELEFANTVASK: Elefantene må vaskes, og det kan du være med på i nasjonalparken. Foto: All Over Vis mer

Noen steder er lyden av jungel så intens der vi padler på jakt etter grotter, at fantasien lever sitt eget liv. Her er større mangfold av flora og fauna enn i Amazonas. Fem prosent av verdens arter er her. Da er det ikke rart vi ser for oss tapirer, aper og papegøyer bare en grein brekker i nærheten av der vi padler.

En kveld vil guiden Tukatta vise oss noe spektakulært før vi går til sengs. Hun tar oss med i en båt langt ut på vannet, skrur av motoren og ber oss ligge i fronten av båten og telle stjerneskudd. Magisk!

 

Khao Sok

Slik kommer du hit: Parken ligger tre timer nord for Phuket, og det beste er å ta taxi eller bli med på en organisert utflukt. OrkidéEkspressen arrangerer turer til området, enten man vil bo på flytende hotell eller i tretopphytter.

Det er også lett å organisere dagsutflukter eller todagerstuer (anbefales) hit fra Phuket og Khao Lak. Priser fra kr 600 for heldagsutflukt med Star Tour. Overnattingstur ca. kr 600 med Scandinavian Divers / Khao Lak Land Discovery. Er man fire personer eller flere, kan man bestille privat tur.

TOPP STEMNING: Guidene i Khao Sok er en blid gjeng. Thailand kalles ikke "Smilets land" for ingenting. Foto: Ronny Frimann
TOPP STEMNING: Guidene i Khao Sok er en blid gjeng. Thailand kalles ikke "Smilets land" for ingenting. Foto: Ronny Frimann Vis mer

Beste aktiviteter

Dykking – innsjøen er kunstig og har begravet hele landsbyer som man kan dykke ned til.

Grotteturer – hele området er fullt av spennende grotter, gravd ut gjennom årenes løp.

Kanopadling på elver og innsjøer er en spennende og behagelig oppdagelsesferd.

Fottur i regnskogen er et absolutt must.

LES OGSÅ: Årets heteste reisemål

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.