- Å være her er total avkobling

Bli med til Khao Sok, Thailands største nasjonalpark, et grønt eldorado med eksotiske dyr og himmelske utsikter.

SAFARI: Najsonalparken i Khao Sok er det perfekte sted for en jungelsafari. Foto: All Over
SAFARI: Najsonalparken i Khao Sok er det perfekte sted for en jungelsafari. Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er en usedvanlig spennende opplevelse å bo på den oppdemmede innsjøen Ratchaprapha, omkranset av grønnkledde fjellformasjoner. Der ligger det flytende hotellet Rai 500. 

De ti små hyttene har alle egen bambusbrygge og kajakk til fri bruk. Her er ingen strøm, telefon- eller nettforbindelse. Til gjengjeld får du mer tid til å nyte naturen, jungelens summende lyder – og vannet som skvulper mot hytta.

– Å være her er total avkobling. Det er også ideen bak hele stedet, forteller eieren Burn. Han vil gi gjestene sine noe vakkert å se på, og tid til refleksjon.

Større enn Hardangervidda

Khao Sok nasjonalpark er en av verdens eldste regnskoger, 160 millioner år gammel, med opptil 30 meter høye trær. Sammenlignet med skogene i nord er Khao Sok høyere, mørkere, mer fuktig og eviggrønn, og naturen har mer til felles med regnskogen i Malaysia.

Dette er Thailands største vernede område – større enn Norges største nasjonalpark Hardangervidda.

Magisk stjernehimmel

Noen steder er lyden av jungel så intens der vi padler på jakt etter grotter, at fantasien lever sitt eget liv. Her er større mangfold av flora og fauna enn i Amazonas. Fem prosent av verdens arter er her. Da er det ikke rart vi ser for oss tapirer, aper og papegøyer bare en grein brekker i nærheten av der vi padler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer