PRIORITER TRENING: Karis beste tips til de som ønsker å holde formen i sommer, er å prioritere trening og gjøre ting som er aktive.  Foto: Seher.no/Adéle Cappelen Blystad
PRIORITER TRENING: Karis beste tips til de som ønsker å holde formen i sommer, er å prioritere trening og gjøre ting som er aktive. Foto: Seher.no/Adéle Cappelen BlystadVis mer

- Å være full er usexy!

Kari Jaquesson mener folk bør drikke mindre og trene mer i sommerferien.

SEHER.NO: Hele Norges trimdronning, Kari Jaquesson (47), er en meget aktiv dame.

I disse dager er hun travelt opptatt med å samle inn fotballsko til barn i Gambia under Norway Cup, og snart skal hun lansere en ny bok. Dermed har det heller ikke rukket å bli så mye ferie på den travle tv-personligheten.

I et ferskt intervju med Seher.no sier hun imidlertid at hun ikke synes det gjør noe å ikke ha så mye fri.

- Jeg har hatt én lat uke på Sicilia i sommer, men sånn generelt er jeg ikke så god på ferie. Jeg liker å ikke ha så innemari mye ferie. Jeg må gjøre noe, smiler hun.

Jaquesson har jobbet som trenings- og kostholdsekspert i over to tiår nå, og innrømmer at hun er en ganske så disiplinert dame. At hun nærmest blir sett på som en "superkvinne" av den norske befolkning, er også noe hun merker når hun er ute på ting.

For når man er kjent som en av landets sprekeste, biter folk seg ekstra merke i hva man spiser eller gjør.

- Det er veldig sjelden jeg kan være i et party, eller noen tilstelning og forsyne meg med mat hvor jeg ikke merker at folk glaner og sier "så du spiser sånn, ja?". Men det er jo bare hyggelig. Jeg liker å snakke med folk og blir ikke irritert dersom folk spør meg om råd og sånn. Det synes jeg bare er kult, forteller hun.

Men selv om hun mener det er viktig å holde seg aktiv når man har fri, liker hun å unne seg noe ekstra i ferien.

- Jeg unner meg som regel et glass mer med champagne enn ellers. Men stort sett holder jeg meg til ett eller to. Jeg er ikke noen bælmer. Jeg synes alt av mat er godt, men jeg er heldig og har preferanser for skalldyr, fisk, frukt og bær. Jeg synes ikke junkfood er godt, og ser ikke poenget med å stappe i seg det hvis ikke man liker det, sier hun.

Ifølge Kari er den største faren med feriene at folk har en tendens til å skeie ut litt for mye, og da særlig når det gjelder alkohol.

- Det farligste med ferie er alkohol. Og en god del har nok problemer med å slutte når ferien er over. Det finnes ikke det menneske som er morsomt når det er full. Det å være full er usexy. Man har så mye mer å hente på å heller nyte de edle dråpe i begrensede mengder. Det høye alkoholkonsumet er faktisk er stort problem generelt og i ferien er det mange som drikker vesentlig mye mer enn ellers, sier hun.

Trimdronningen har imidlertid flere tips for de av oss som ønsker å holde formen gjennom sommeren.

- Prioriter trening nå! Nå har du fri, så bruk mer tid på det du synes er vanskelig ellers, som det å dra og trene. Bruk treningssentrene, nå er det god plass. Tren mer enn ellers og øv deg på å gjøre ting til fots, så når høsten kommer er du vant til å gå fra A til B på beina. La bilen stå så mye som mulig og finn på aktiviteter som er sosiale og aktive samtidig. Prøv å fjerne deg fra ideen om at ferien er å ligge rett ut på en strand eller sofa, sier hun.

Som de fleste andre har også Kari "tunge" dager, hvor alt er litt mer ork. Hennes beste råd da er rett og slett å bare "få ræva i gir".

 - Jeg har et ordtak jeg pleier å følge - "no matter how you feel when you wake up, get up, dress up and show up". Få ræva i gir! Det er bare å komme av gårde, så går det ganske bra. Man føler seg alltid bedre etterpå, når man har kommet seg i gang. Og sånn er det med alt, ikke bare trening. Det er så lett å utsette, så da må man bare minne seg på hvor mye diggere det er når man har fått gjort det, smiler hun.

Med boklansering i august, trimkurs, foredrag og "God Morgen Norge"-sendinger, går Kari en travel høst i møte. Men denne uken er hovedfokuset hennes å få samlet inn så mye fotballutstyr som mulig for barn i Afrika.

- Jeg er en av grunnleggerne for noe som heter Gifts, og det er en organisasjon som har flere forskjellige prosjekter som er knyttet til Gambia. I år er det sjette året på rad vi er på Norway Cup og samler inn fotballsko og fotballutstyr, som vi da sender til Gambia. Vi har vel sendt godt over 30.000 par sko så langt, og er interessert i alt som har med fotball å gjøre. Vi står rett utenfor salgsteltet på Ekebergsletta, så det er bare å gi! smiler hun.

Les mer om Karis prosjekter og trimtips på hennes hjemmeside! (ekstern link)
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Tåpelig kjoletrend blant kjendiser

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.