- Å være forelder minner meg om bikkjer

Odd Nordstoga har innfunnet seg med at han bare har begrenset innvirkning på sine tre barn.

AVSLAPPET: Plateaktuelle Odd Nordstoga har bodd i Oslo i mange år og oppdratt sine tre barn i storbyen sammen med kona. Overfor VG erkjenner artisten at han som forelder har visse begrensninger overfor barna.  Foto: Ingar Storfjell/ NTB Scanpix
AVSLAPPET: Plateaktuelle Odd Nordstoga har bodd i Oslo i mange år og oppdratt sine tre barn i storbyen sammen med kona. Overfor VG erkjenner artisten at han som forelder har visse begrensninger overfor barna. Foto: Ingar Storfjell/ NTB Scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Fredag 9. oktober slipper Odd Nordstoga (42) sitt nye album, «Dette landet».

Den prisvinnende telemarkingen har etablert seg med familien på Lambertseter i Oslo, og til VG forteller artisten om hvordan det er at de tre barna har fått oslodialekt.

I begynnelsen var det litt bittert at Ludvik (12), Margit (10) og Signe (7), som han har med kona Hilde Marit, ikke har telemarksdialekt som ham:

- Jeg tenke litt sånn i begynnelsen, men det å være forelder minner meg om bikkjer: De legger seg på ryggen når de må gi tapt. Slik er det med oppdragelse av unger også, innrømmer Odd Nordstoga overfor VG.

Saken fortsetter under bildet.

SUKESSRIK: Odd Nordstoga slipper sitt syvende soloalbum i disse dager. Musikeren fra Vinje i Telemark har funnet en rekke priser og solgt et utall plater. Her opptrer han på utdelingen av Spellemannprisen 2011 i Oslo i januar 2012.  Foto: NTB scanpix
SUKESSRIK: Odd Nordstoga slipper sitt syvende soloalbum i disse dager. Musikeren fra Vinje i Telemark har funnet en rekke priser og solgt et utall plater. Her opptrer han på utdelingen av Spellemannprisen 2011 i Oslo i januar 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Engasjert familiemann

Den folkekjære sangeren og musikeren erkjenner at det er begrenset hvor mye han kan påvirke de tre barna, som alle er oppvokst i Oslo.

- De er sine egne folk, det er bare å gi seg. Du kan påvirke litt, men ikke så mye. Det er sånn det skal være, legger 42-åringen fra Vinje til overfor VG.

I 2010 kastet den suksessrike visesangeren seg inn i kjønnsrolledebatten i kjølvannet av Harald Eias (49) «Hjernevask»-program, ved å trekke frem mannens rolle som «familiens siste instans og beskytter» i et intervju med Dagbladet.

Tidligere har «Heim te mor»-sangeren dessuten skrytt av kona og røpet at hun inspirerer ham som musiker.

- Jeg blir sikkert inspirert av kjærligheten til kona mi som musiker. Hun fortjerner skryt. Hun er en veldig bra dame, sa Odd Nordstoga til VG høsten 2011.

LES OGSÅ: Få med deg høydepunktene fra Paris Fashion Week