JUBILEUM: I ti år har Rudy Claes spilt karrierekvinnen Eva Rosenkrantz i Hotel Cæsar.  Foto: All Over Press
JUBILEUM: I ti år har Rudy Claes spilt karrierekvinnen Eva Rosenkrantz i Hotel Cæsar. Foto: All Over PressVis mer

- Å sparke Jens August i ballene er utrolig morsomt

Rudy Claes har ikke angret på at hun ofret anonymiteten for å bli Hotel Cæsars Eva Rosenkrantz.

SEOGHØR.NO: I disse tider er det ti år siden Ruby Claes (47) sjekket inn på Hotel Cæsar som rikmannsdatteren Eva Therese Rosenkrantz. Til VG forteller hun at det er mange forskjeller mellom henne og rollefiguren.

– «Eva» og jeg er veldig forskjellige. Eva vet ikke hva som foregår ut i det virkelige liv, hun har aldri pantet flasker eller kjøpt et brød på butikken, mens jeg har tidligere levd et liv som en fattig frilansdanser, sier skuespilleren til avisen.

Claes ble først vraket etter å ha prøvespilt som kokken «Marianne Halvorsen» i samme serie, men ble kalt tilbake til ny audition for rollefiguren «Eva». Og siden den gang har hun vært på skjermen fire dager i uka.

PÅ JOBB: - Det beste med å spille i Hotel Cæsar er å få gjøre ting man ellers ikke kan, som å sparke Jens August i ballene, sier Ruby Claes, som på skjermen er gift med Kim Kolstads rollefigur, Jens August.
PÅ JOBB: - Det beste med å spille i Hotel Cæsar er å få gjøre ting man ellers ikke kan, som å sparke Jens August i ballene, sier Ruby Claes, som på skjermen er gift med Kim Kolstads rollefigur, Jens August. Vis mer

 

– Det var en prosess å venne seg til all oppmerksomheten. Jeg blir ofte kalt Eva av folk på gaten som føler at de kjenner meg. Jeg har mistet anonymiteten min. Først tenkte jeg at jeg hadde buse i nesa når folk stirret, ler hun.

Og legger ikke skjul på at det beste med jobben er å kunne sette uroekråka Jens August på plass.

- Å sparke Jens August i ballene eller sikte på Kari Simonsen med en hagle er utrolig morsomt, ler hun.

 

LES OGSÅ: «Hotel Cæsar»-stjernenes mest romantiske øyeblikk.