FÅR STØTTE: Ifølge en fersk meningsmåling InFact har gjort for VG, mener 57 prosent av det norske folk at det vil være galt å sparke Einar Gelius, som er sogneprest i Vålerenga kirke.  Foto: SCANPIX
FÅR STØTTE: Ifølge en fersk meningsmåling InFact har gjort for VG, mener 57 prosent av det norske folk at det vil være galt å sparke Einar Gelius, som er sogneprest i Vålerenga kirke. Foto: SCANPIX Vis mer

- Å sparke Gelius vil være som å grave sin egen grav

Einar Gelius får støtte fra det norske folk.

Publisert
SEHER.NO:   Onsdag ble det kjent at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme ønsker sogneprest i Vålerenga kirke, Einar Gelius, avskjediget.

Det kommer frem i et brev stilet til Gelius som ble publisert på NRK.no.

«Biskopen har konkludert med at han vil fremme sak for bispedømmerådet med innstilling om at rådet treffer vedtak om å avskjedige deg fra stillingen som sogneprest i Vålerengen sogn i Domprostiet, og at du suspenderes fra stillingen frem til avskjedssaken er endelig avgjort», står det i brevet skriver VG.  

Brevet kom bare noen få uker etter at den svært frittalende sognepresten og tidligere «Skal vi danse»-deltageren ga ut den oppsiktsvekkende boken «Sex i Bibelen», som Kvarme selv tidligere har uttalt at aldri burde vært utgitt.

Saken har vakt oppsikt i norske medier, og i torsdagens Dagbladet får Gelius massiv støtte fra venner og bekjente i den norske offentligheten, deriblant artist Terje Schrøder, tidligere dansepartner Olga Divakova, idrettsprofil Cato Zahl Pedersen, tidligere «Ungkaren»-stjerne Stig Kjos, samt håndballstjernen Kjersti Grini.


- Å sparke Gelius vil være noe av det dummeste de kan gjøre - nærmest som å grave sin egen grav, sier Terje Schrøder til Dagbladet. 

Det er imidlertid ikke bare sogneprestens venner og bekjente som støtter han. Ifølge en fersk meningsmåling InFact har gjort for VG mener 57 prosent av det norske folk, som kjenner til saken, at det vil være galt å avskjedige Gelius, mens 24 prosent synes det er riktig.

- Jeg leser tallene som at folket støtter Gelius, sier Knut Weberg, fagsjef hos InFact, til avisen.

Hverken Gelius eller biskop Kvarme har villet kommentere saken ytterligere.

- Jeg har ingen kommentar, bortsett fra at samtalene pågår, og det kommer sikkert til å bli gode løsninger, sa Gelius til VG onsdag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Gir detaljerte sexskildringer i ny bok

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer