- Å lage familie med tre foreldre ble for komplisert

Christine Koht og samboeren hadde plukket ut en felles venn som mulig pappa.

HAR IKKE BARN: -  Det hender fremdeles at jeg tenker: Hva har jeg gjort? Jeg fikk ett liv på jorda, og så valgte jeg bort det vakreste man kan oppleve? Sier Koht om det å ikke være mamma.  Foto: Stella Pictures
HAR IKKE BARN: - Det hender fremdeles at jeg tenker: Hva har jeg gjort? Jeg fikk ett liv på jorda, og så valgte jeg bort det vakreste man kan oppleve? Sier Koht om det å ikke være mamma. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: I tirsdagens VG slår forskere fast at frivillig barnløse er de lykkeligste blant oss.

Komiker Christine Koht (45) er i avisen intervjuet om det å ikke ha barn. Hun innrømmer at hun og samboer Pernille Rygg (49), har diskutert barn mange ganger. Spesielt i starten da de ble sammen for 23 år siden, da  det var uvanlig for lesbiske å bli mammaer.

- Jeg kjente det i hele kroppen. Jeg hadde så lyst til å gå gravid. Lenge føltes det som et slag i magen hver gang en av venninnene mine fortalte at hun ventet barn.


Da flere av parets venninner begynte å reise utenlands for å få barn, meldte babypraten seg igjen.

Pernille og Christine plukket også ut en felles venn som mulig pappa for babyen deres, men det ble aldri noe av planene.

- Å lage familie med tre foreldre ble for komplisert. Vi ville det ikke nok. Vi hadde det kanskje for bra sammen, bare jeg og Christine, sier Pernille til VG.

Christine, som til sommeren skal gifte seg med Pernille, tenker fortsatt på om hun har valgt riktig.

-  Det hender fremdeles at jeg tenker: Hva har jeg gjort? Jeg fikk ett liv på jorda, og så valgte jeg bort det vakreste man kan oppleve? Sier Koht til VG.