SJENERT: Christian Ringnes overrasker nok mange med innrømmelsen om at han slikter med sjenanse hver dag. Her fra mai i år, da han ble tildelt St. Hallvard-medaljen i Oslo Rådhus.
SJENERT: Christian Ringnes overrasker nok mange med innrømmelsen om at han slikter med sjenanse hver dag. Her fra mai i år, da han ble tildelt St. Hallvard-medaljen i Oslo Rådhus. Vis mer

- Å gå alene inn på en kafé er skummelt

Christian Ringnes kjemper hver eneste dag, for å overvinne sjenansen han har hatt hele livet.

SEOGHØR.NO: Eiendomsmilliardæren Christian Rignes (61) kastet seg nylig ut fra toppen av Holmenkollbakken i zipline for å illustrere drømmen om den mye omtalte gondolbanen mellom Ekeberg og Bjørvika.

61-åringen er nemlig ikke redd for å ta en sjans. Men slik har det ikke alltid vært. Til Dagbladet forteller Ringnes at han slet med dårlig selvtillit da han var ung.

- Jeg var så forferdelig sjenert, det var helt grusomt. Særlig hvis det var jenter til stede, da ble jeg helt stum, sier han til Dagbladet.

PARK: Christian Ringnes ga byen en helt ny park, i Ekebergparken. Foto: NTB Scanpix
PARK: Christian Ringnes ga byen en helt ny park, i Ekebergparken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til og med den dag i dag, må den moteriktige milliardæren kjempe mot følelsene.

TØRKLE: Eiendomsinvestor og kunstmesén Christian Ringnes går alltid med tørkle. Foto: NTB Scanpix
TØRKLE: Eiendomsinvestor og kunstmesén Christian Ringnes går alltid med tørkle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må stadig jobbe med meg selv for å overvinne sjenansen i visse settinger. Å gå alene inn på en kafé kan være skummelt, men jeg gjør det, og jeg tror ingen andre legger merke til at jeg er ukomfortabel. Men det har vært vanskelig til tider, innrømmer Christian.

Alltid tørkle

Mange som har sett milliardæren, har lagt merke til tørklet som han bærer rundt halsen. For et par år siden avslørte han til VG hvorfor han går med tørklet.

- En gang i russetiden var jeg på tørkeloftet til en kamerat som jeg hadde russebil sammen med. Der var det en koffert med tørklær hans mor hadde brukt, blant annet ett med mange hotell-logoer på. Jeg tok det på meg for spøk. Siden har jeg fortsatt, sier han.

Ringnes har faktisk også på seg tørkle når han sover.

- Etter hver skiferie i Alpene, kjøper jeg en hel ladning på flyplassen i Zürich. Jeg har et halstørkle på meg, døgnet rundt, natt som dag, i 30 grader. Det er det siste plagget som går.

LES OGSÅ: - Trenger bare stille opp i trusa én gang