Susanne Wergeland:

- Å flytte med en baby var et mareritt

Nå ser sportsprofilen frem til en etterlengtet ferie med familien.

NYTT LIV: Susanne Wergeland er for tida fullt opptatt med å dekke Eliteserien for Discoverys kanaler, men snart venter sommerferie med mann og barn. Foto: Morten Eik
NYTT LIV: Susanne Wergeland er for tida fullt opptatt med å dekke Eliteserien for Discoverys kanaler, men snart venter sommerferie med mann og barn. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

I oktober 2017 ble tv-profilen Susanne Furøy Wergeland (34) mamma for aller første gang, da en liten jente ved navn Eli (1 1/2) kom til verden. Nyheten bekreftet hun overfor Dagbladet, og fortalte at «barnet var snilt».

Wergeland er gift med Atle Jørstad (34), som er sjef for VG Rampelys, og har selv vært i rampelyset store deler av voksenlivet. Hun har blant annet vært å se på kanaler som TV 2 og NRK, samtidig som hun også har vært en tur innom Dagbladet.

For tida er 34-åringen tilknyttet Discovery, der hun jobber som sportsreporter. Akkurat nå er det Eliteserien det går i, men de får snart en pause fra det nå som sommeren står for dør. Det sier hun på mediekonsernets vårlansering.

TV-PROFIL: Susanne Wergeland har jobbet i flere av landets største mediehus. For tiden er hun tilknyttet Discovery. Foto: NTB Scanpix
TV-PROFIL: Susanne Wergeland har jobbet i flere av landets største mediehus. For tiden er hun tilknyttet Discovery. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familietur

- Vi er snart halvveis nå, og så kommer andre halvdel på høsten. Men vi sportsprofiler er ikke så mye i rampelyset nå, som vi kommer til å være neste år. Det er da OL begynner. Da blir det mye tv-tid og jobb på oss, ler hun.

Utenfor jobb er det vesle Eli som tar all oppmerksomheten for tida, forteller hun. Nå som Eliteserien altså tar pause, skal hun, ektemannen og dattera derimot få tilbringe nok av tid sammen, når de drar på sin første sydentur.

- Jeg hadde lovet meg selv at jeg aldri skulle det igjen. Jeg grugleder meg litt, det må jeg innrømme. Heldigvis er det jo ikke den klassiske charterturen vi skal på nå som vi er blitt foreldre, men en familievennlig all inclusive resort på Rhodos. Jeg tror det blir deilig å komme litt vekk. Jeg har aldri vært der før, og tror det blir midt i blinken for hun lille, sier hun.

SOMMERFERIE: Nå som Eliteserien tar pause, gjør Wergeland det samme. Her fotografert i 2017, på kamp mellom Lillestrøm og Sogndal. Foto: NTB scanpix
SOMMERFERIE: Nå som Eliteserien tar pause, gjør Wergeland det samme. Her fotografert i 2017, på kamp mellom Lillestrøm og Sogndal. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paret har også planer om å ta en tur til Italia, der de snart skal i bryllup på en vingård. Resten av sommeren håper de på å tilbringe i Norge med venner og familie.

Trioen kan nemlig slappe helt av nå i sommer. De har akkurat flyttet til en ny leilighet sentralt i Oslo, der ting endelig er på plass. Å flytte med en liten baby har nemlig ikke vært spesielt enkelt, kan hun avsløre.

- Livet er helt strålende nå, men det å flytte med en baby var et mareritt. Vi valgte å flytte fra leilighet til leilighet i stedet for hus, for ingen av oss har grønne fingre, og da er det best å holde seg i sentrum. Vi har heldigvis barnehage rett utenfor, og det er kort vei til jobb for oss begge. Jeg tror jeg kan si at jeg har det som plommen i egget nå, avslører sportsprofilen.

HELE GJENGEN: Susanne Wergeland var til stede da Discovery slapp sitt høstprogram i juni. Her sammen med kanalens andre profiler. Foto: Discovery
HELE GJENGEN: Susanne Wergeland var til stede da Discovery slapp sitt høstprogram i juni. Her sammen med kanalens andre profiler. Foto: Discovery Vis mer

Vurderte prøverørsbefruktning

Det var på Discoverys høstlansering i 2017 at Wergeland kunngjorde svangerskapet. Hun sa da at hun og ektemannen hadde ventet veldig på å bli gravide sammen.

- Nå som jeg er blitt gravid, har det vært veldig uproblematisk. Jeg har ikke spydd en eneste gang, og jeg har hatt det utrolig fint. Veldig lite plager, men veien fram hit har jo vært litt opp og ned, sa Wergeland den gang.

Vis mer

34-åringen røpet at hun og ektemannen vurderte prøverørsbefruktning da de fikk vite at de hadde blitt gravide på egen hånd.

- Da vi fant ut at vi var gravide, sto vi egentlig i kø på prøverør, og var ekstremt glade for at vi slapp det og at det gikk av seg selv. Vi har prøvd en god stund, og var veldig, veldig glade da det skjedde.

Wergeland bekreftet at de var et par overfor Se og Hør i februar 2013, og duoen forlovet seg to år senere.

Paret giftet seg i oktober 2015, i Hemsedal kirke. Wergeland sto brud i en spesialdesignet kjole, som hun selv hadde designet i samarbeid med venninne og designer Tuva Listau.

Om det blir flere barn, ville ikke Wergeland utelukke i et tidligere intervju med Se og Hør.

- Så langt har vi ikke rukket å tenke, men siden du spør: Det er godt å vokse opp med søsken, og vi ønsker Eli alt godt, slo hun fast.

LES OGSÅ: Tatt på senga av mammalivet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer