John Arne Riise:

- Å bli frarøvet dem man elsker høyest er svært smertefullt

John Arne Riise engasjerer seg for skilsmissebarn.

ENGASJERER SEG: John Arne Riise ønsker å sette fokus på vanskelighetene som kan følge med for barn og foreldre etter en skilsmisse. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ENGASJERER SEG: John Arne Riise ønsker å sette fokus på vanskelighetene som kan følge med for barn og foreldre etter en skilsmisse. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Tidligere denne uken la John Arne Riise (37) ut et bilde av seg selv på sin Instagram-profil, hvor han poserer i en t-skjorte med påskriften «#erased dad».

Emneknaggen viser støtte til organisasjonen Erasing Family, som jobber med å lage en dokumentar om brutte familieforhold i etterkant av en skilsmisse.

#ERASEDDAD

Et innlegg delt av John Arne Riise (@jariiseofficial)

Dokumentaren skal ta for seg ulike familiemedlemmer som er blitt «slettet» fra sine familier.

Til Se og Hør forteller Riise - som selv vokste opp med skilte foreldre - at han ønsker å bidra til å sette fokus på et tema som rammer mange.

- Motivasjonen min er å hjelpe alle de millioner av barn som ikke har kontakt med begge sine foreldre. Jeg håper jeg kan hjelpe med å sette fokus på en sak som er så utrolig opprivende for mange, sier han.

- Oppleves smertefullt

​John Arne Riise giftet seg med Louise Angelica Riise (27) i Nordberg kirke i Oslo den 31. mai 2014. Dette var imidlertid ikke hans første ekteskap. Tidligere har Riise vært gift to ganger.

Saken fortsetter under bildet.

NYGIFTE: John Arne og Louise Angelica giftet seg i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYGIFTE: John Arne og Louise Angelica giftet seg i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

At han selv har fått kjenne virkningene av en skilsmisse på kroppen, gjør at 37-åringen nå engasjerer seg i Erasing Family, som står bak emneknaggen «#erased».

- Jeg støtter denne organisasjonen av hele mitt hjerte. Det er veldig viktig for alle foreldre å ha kontakt med barna sine, sier han til Se og Hør.

- Det å bli frarøvet dem man elsker høyest, kan oppleves svært smertefullt og nesten terrorliknende.

Oppstyr rundt boka

Det har vært et hektisk år for den tidligere fotballstjerna John Arne Riise (37). I fjor høst lanserte han boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise», en selvbiografi der han deler historier som har preget ham de siste åra.

Bokutgivelsen fikk mye oppmerksomhet. I boka tar 37-åringen blant annet for seg sine tidligere ekteskap med påfølgende skilsmisser. Blant mye annet er også den velkjente SMS-skandalen viet stor oppmerksomhet. Den gang havnet han på forsiden av VG etter å ha sendt samme tekstmelding til flere kjendiskvinner for å be dem med på stevnemøter.

John Arne forklarte at bakgrunnen for boka var at han ønsket at folk skulle få bli kjent med ham som person, og for at man skal forstå valg han har tatt gjennom karrieren.

- Det er selvsagt trist og kjipt å rippe opp i gamle ting, men det må man når man skal være ærlig. Det har nok vært tøffere for de rundt meg å lese det enn for meg, men de har taklet det fantastisk, sa han til Se og Hør på lanseringsfesten.

Tårene rant

Den tidligere fotballproffen har spilt for klubber i både, England, Kypros og India. Det har medført at både han og kona, Louise Angelica, har vært mye på farten.

I fjor vinter var ekteparet en sentral del av TV 2-serien «Bloggerne». Og gjennom serien fikk seerne blant annet et innblikk på parets hverdag - i Ålesund og i India.

TÅREVÅT AVSKJED: I «Bloggerne»-episoden skal John Arne Riise ta avskjed med kjæresten sin. Da tar følelsene overhånd. Video: TV 2 / Mastiff Vis mer

Og det ble tydelig at det ikke er helt enkelt for John Arne å reise fra kona. I en episode av serien, slet han med å holde tilbake tårene idet han skal ta farvel med Louise Angelica for å reise til India i tre måneder.

I episoden kan man se det kjente ekteparet gi hverandre mange klemmer og kyss, før Louise drar avgårde fra flyplassen.

LANGRENNSENTUSIAST: Etter at han la fotballskoene på hylla i fjor, bruker John Arne nå mye tid på langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANGRENNSENTUSIAST: Etter at han la fotballskoene på hylla i fjor, bruker John Arne nå mye tid på langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Ja, ja. Tre måneder alene da, sier Riise idet han ser at kona kjører avgårde.

Deretter faller tårene.

John Arne Riise la fotballskoene på hylla i fjor vår. Nå er han aktuell som deltaker i kjendisversjonen av «71 grader nord», sammen med blant andre kjendisstylist Jan Thomas (51), skuespiller Silje Torp (43) og håndballspiller Karoline Dyhre Breivang (37).

I tillegg reiser han nå rundt og holder foredrag, og bruker også mye tid som aktiv langrennsløper.

LES OGSÅ: Riise fikk sjokk da Kardashian-regningen kom på bordet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer