Mia Gundersen:

- Å bli alenemor har gitt meg frihet

Det var en berikelse da sønnen Daniel kom inn i hennes liv for 11 år siden. Plutselig fikk livet en ny dimensjon.

FØLER SEG HEL: Selv om Mia Gundersen ikke har født selv mener du det har ingen betydning. Hun føler seg like hel uansett. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
FØLER SEG HEL: Selv om Mia Gundersen ikke har født selv mener du det har ingen betydning. Hun føler seg like hel uansett. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Etter samlivsbruddet fra Marcel Leliënhof (52) for en tid tilbake, har Mia Gundersen (56) og Marcel delt ansvar for sønnen, Daniel (14).

Den nye hverdagen kom brått på, men hun klarte å skjerme barna i den tøffe tiden. Nå tar hun små og store utfordringer på strak arm - og sprudlende Mia er sjefen i eget liv.

- Nå takler jeg livet som alenemor helt fint. Det er et stort ansvar, og det var noe uventet å bli alene med guttene mine. Heldigvis går ting seg til over tid, sier hun til Se og Hør.

Hennes relativt nye tilværelse har også gitt henne nye muligheter.

- Jeg har også fått mer frihet. Nå har jeg den vissheten om at når Daniel er hos faren sin, har han det bra. Vi samarbeider godt om fordelingen. Det viktigste er at barnet står i fokus for oss begge, forteller Mia.

Flittig student

Eldstesønnen Amente (22) kom inn noe senere i livet deres. Han er en meget selvstendig ung mann, og er i full gang med utdannelsen.

- Han studerer fornybar energi i Kristiansand, og går videre med studier i økonomi og ledelse i London. Han er veldig strukturert, og jeg er så stolt at jeg holder på å sprekke, sier hun med et stort smil rundt munnen.

MOR OG SØNN: Daniel var tre år da Mia
og hennes eks-mann
hentet ham til Norge. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
MOR OG SØNN: Daniel var tre år da Mia og hennes eks-mann hentet ham til Norge. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Ventet i spenning

I det daglige er det yngstemann Daniel hun ser mest til. Han var tre år gammel da de hentet ham i Etiopia. Da hadde Mia og hennes eksmann i lang tid forberedt seg på adopsjon. Det var en ventetid som var full av spenning og forventning.

- Vi slapp heldigvis å vente så lenge. Det tok tre år fra vi bestemte oss, til vi kunne møte gutten vår. I utgangspunktet skrev vi at vi ønsket et barn på mellom null og to år. Mange tenker at de vil adoptere en baby, for å få muligheten til å påvirke oppveksten så mye som mulig, sier hun.

Nytt perspektiv

For henne og Marcels del ble Daniel tidenes lykketreff. Han er vokst opp i trygge rammer i sitt nye hjemland med kjærlighet fra sine foreldre. Det har gjort ham til en smart og humørfylt gutt som gir sine nærmeste mange gleder.

FEST OG MORO: MIa sammen med Halvor Bakke og Carina Dahl på Se og Hørs Kjendisgalla tidligere i år. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FEST OG MORO: MIa sammen med Halvor Bakke og Carina Dahl på Se og Hørs Kjendisgalla tidligere i år. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Å få et barn inn i livet mitt har forandret meg. Jeg fikk et helt annet perspektiv på selve livet. Daniel kom fra et annet land med helt andre forhold, og det var ikke gitt at det ville fungere. Men det gjorde det så til de grader, forteller hun.

Prøverør

En periode prøvde hun og hennes eksmann å få barn på naturmåten. Når det ikke fungerte, satset de på prøverørsbefruktning.

- Jeg traff Marcel relativt sent i livet. Vi ble litt kastet litt inn i det. Jeg har en dyktig gynekolog som lurte på om vi ville ha barn. Da startet vi med prøverør ganske raskt.

Dette var en krevende periode, og de forsøkte flere ganger.

- Det var slitsomt. Vi håper jo at det skulle gå bra. Heldigvis var min eksmann veldig støttende. Han sa bare at hvis det ikke fungerer, så adopterer vi. Han har selv en bror som er adoptert, og hadde gode erfaringer med det, sier Mia.

Føler meg hel

Nå ser hun tilbake på tiden med barna som en fantastisk periode.

- Det er ikke sånn at jeg ikke har følt meg hel, bare fordi jeg ikke har født selv. Daniel og Amente har virkelig beriket mitt liv, forteller hun, før hun påpeker:

- Det viktigste er å ha vilje og kjærlighet. Det er en perfekt måte å ta imot et barn på.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 03.12.2015 MUGGE-SPØRSMÅL: Temperaturen i Asbjørn Brekkes julestudio blir ekstra varm når Mia Gundersen gjester ham. Video: TVNorge Vis mer

Endelig ferie

Nylig var Mia og Daniel på en avslappende tur til Gran Canaria. I litt over en uke koste de seg på Cordial Mogan Playa.

- Vi fikk tilbrakt kvalitetstid sammen. Det ble bading, soling og vi fikk brukt treningssenteret på hotellet. En helt fantastisk ferie for bare oss to, forteller hun.

Det ble en aktiv ferie for mor og sønn. På dette feriestedet er det alle muligheter.

- Vi boltret oss selvsagt i bassenget, men vi prøvde oss også på tennis, bordtennis og biljard, forteller hun.

LES OGSÅ: Nå har de søkt om skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer