92-åringen slutter etter 32 år på TV

Men Andy Rooney blir neppe borte fra skjermen for godt.

I GODT SELSKAP: Her er «60 Minutes»-legenden Andy Rooney (midten) avbildet sammen med den verdenskjente forfatteren Kurt Vonnegut (t.v) og senator John McCain (t.h) under prisutdelingen til The Writers Guild of America East i New York i 2004. Foto: All Over Press
I GODT SELSKAP: Her er «60 Minutes»-legenden Andy Rooney (midten) avbildet sammen med den verdenskjente forfatteren Kurt Vonnegut (t.v) og senator John McCain (t.h) under prisutdelingen til The Writers Guild of America East i New York i 2004. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «60 Minutes»-legenden Andy Rooney (92) begynte å jobbe i det amerikanske nyhetsprogrammet i 1978, da han allerede var 60 år gammel.

Men det er først nå den skarpe skribenten har satt korken på fyllepennen. Førstkommende søndag blir hans siste vanlige opptreden i det undersøkende nyhetsmagasinet, melder CBS.

92-åringen skal selv annonsere sin avgang i sitt faste essayinnslag «A Few Minutes with Andy Rooney» mot slutten av programmet søndag. Dette vil bli hans essay nummer 1097 på «60 Minutes».

Et eget segment der Rooney ser tilbake på karrieren sin i et intervju med «60 Minutes»-journalisten Morley Safer (79), vil også bli vist.

- Det finnes ingen som Andy og ingen vil kunne erstatte ham. Han vil hate å høre dette, men han er virkelig en amerikansk original. Hans bidrag til «60 Minutes» er uvurderlig, og han er også en fantastisk venn, sier CBS News-formann Jeff Fager i en uttalelse.

Årsaken til at Rooney trekker seg fra sine ukentlige innslag er angivelig at alderen har begynt å ta sin toll. Reisen til og fra studio er ikke like lett for 92-åringen lenger, forståelig nok.

Men formann Fager understreker at «60 Minutes» vil ta imot den rutinerte TV-personligheten når enn han måtte ønske å si sin mening om et aktuelt tema igjen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er hans nye kjæreste 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer