TILBAKE: I 2019 gjorde gjengen fra «Beverly Hills 90210» comeback - inkludert Shannen Doherty (nr. tre fra høyre). Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: I 2019 gjorde gjengen fra «Beverly Hills 90210» comeback - inkludert Shannen Doherty (nr. tre fra høyre). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Shannen Doherty:

«90210»-stjernen røper tung kreftbeskjed

- Jeg tror ikke jeg har bearbeidet det ennå, sier skuespilleren.

Publisert

Skuespiller Shannen Doherty (48) er rammet av kreft igjen. Det forteller hun selv i et intervju med «Good Morning America» tirsdag.

- Det kommer til å komme ut om noen dager eller uker at jeg er i fjerde stadium. Så kreften min kom tilbake, og det er derfor jeg er her. Jeg tror ikke jeg har bearbeidet det ennå. Det er en bitter pille å svelge på mange måter, sier 48-åringen.

Kreft i stadium fire betyr at det finnes metastaser i andre organer. De fleste pasientene med kreft i stadium fire kan ikke helbredes, ifølge Felleskatalogen. Alle tilfeller er imidlertid ulike.

Skjulte diagnosen

Doherty, kjent fra tv-serier som «Charmed» og «Beverly Hills 90210», fikk påvist brystkreft for første gang i 2014. Hun har alltid vært åpen om hvordan det er å leve med kreft med følgerne sine, men denne gangen valgte hun å holde tilbake informasjonen.

En av få som fikk vite at kreften hennes var tilbake var Brian Austin Green (46), som hun spilte mot i nyinnspillingen av tv-serien «90210».

MAMMAS HELT: Kreftsyke Martin er født med Downs syndrom, og ble seernes yndling i TV-serien «Søsken». Mamma Monica Hennum Steen hadde håpet at de skulle få en kreftfri sommer - men slik ble det dessverre ikke. Video: Svend Aage Madsen / Emilie Rydning. Vis mer

- Jeg hadde øyeblikk med angst der jeg tenkte at jeg ikke kunne gjøre dette, og Brian var den ene personen jeg fortalte det til relativt fort. Så han ringte meg før innspilling hver dag, og sa at han støttet meg uansett hva som skjedde. Han hjalp meg gjennom mye, forteller Doherty om kollegaen.

Ville hedre Luke Perry

Doherty holdt altså tett om kreftdiagnosen, og returnerte til jobb til tross for at hun hadde fått den nedslående beskjeden. Dette mye på grunn av Luke Perrys plutselige død.

I mars i fjor kom nemlig nyheten om at Perry hadde gått bort, og en hel verden var i sorg. Doherty var venn av Perry, og de to spilte kjærester i «Beverly Hills 90210».

Overfor «Good Morning America» forteller Doherty at valget om å bli med i nyinnspillingen av serien var en selvfølge etter dødsfallet.

- Det var så rart for meg å få diagnosen, for så at noen som tilsynelatende var frisk gikk først. Det var veldig sjokkerende, og det minste jeg kunne gjøre for å hedre ham var å gjøre serien, forteller skuespilleren.

Hun legger til at hun også ønsket å jobbe for å vise at det er godt mulig å jobbe selv om man har en sykdom.

LES OGSÅ: - Jeg var døende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer