Alanis Morissette:

90-tallsstjernen åpen om spontanabortene

Musikeren innrømmer spontanaborter og depresjon.

TØFF TID: Den canadiske sangeren Alanis Morissette forteller om spontanabortene hun gjennomgikk og følelsene som fulgte med. Her avbildet i 1996, da hun var på høyden av sin karriere. Foto: Stephen Sweet/ REX/ NTB Scanpix
TØFF TID: Den canadiske sangeren Alanis Morissette forteller om spontanabortene hun gjennomgikk og følelsene som fulgte med. Her avbildet i 1996, da hun var på høyden av sin karriere. Foto: Stephen Sweet/ REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske musikeren Alanis Morissette (46), kjent for 90-tallshits og karaokeslagere som «Ironic» og «You Oughta Know», ble i fjor mamma til sitt tredje barn sammen med ektemannen og rapperen Mario «Souleye» Treadway (40).

Da kom sønnen Winter Mercy til verden. Fra før av hadde Alanis og ektemannen sønnen Ever Imre (9) og datteren Onyx Solace (3).

Nå kommer det imidlertid frem at 46-åringen har hatt en tøff reise fylt med flere spontanaborter for å kunne få sine tre barn.

- Vil bli deprimert og gråte

Det er i podkasten til skuespiller Dax Shepard (45) med navn «Armchair Expert», at 90-tallsstjernen letter på sløret om hvordan det har vært for henne.

- Ikke alt av det var en ideell situasjon. Jeg er en optimist som vil bli deprimert og gråte, men på slutten av dagen, er det fortsatt det lille lyset, den lille stjernen over Betlehem som dingler der borte, forteller hun i podkasten, ifølge Fox News.

«Ironic»-sangeren forteller videre at hun og ektemannen var nødt til å gjennomgå både det hun beskriver som overraskelser og nederlag opp gjennom årene, da de prøvde å få barn sammen.

ABORTDEBATT: Sophie Elise setter seg ned for å prate om aborten hun gikk gjennom som 14-åring med en person som er sterkt imot å ta abort. Video: TV2 Vis mer

Til tross for en vanskelig tid valgte Alanis å holde fast ved håpet og troen på at det kom til å ordne seg.

- Men, jeg mener, jeg har troen. Jeg har denne troen på at lyset skal komme - selv når nedbøren hagler ned, så er det lysglimt av håp og tro, og et syn om at ting kommer til å ordne seg, hva enn det vil være, fortsetter hun.

I juni i fjor fortalte Morissette også om kampen om å bli gravid i et intervju med SELF. Til magasinet innrømmet 46-åringen at hun har gjennomgått utallige undersøkelser for å finne svar.

- Jeg har forskjellige leger som ler av tykkelsen på pasientfilene mine. Så for meg har jeg prøvd alle forskjellige versjoner fra tungt selvmedisinering, til allopatisk medisinering (alternativ behandlingsfilosofi som går ut på at man kan helbrede en sykdom ved å fremkalle symptomer som er de motsatte av sykdommens egne, journ.anm.), til nå, fortalte hun.

GRAVID: Superstjerna Katy Perry venter barn med skuespillerkjæresten Orlando Bloom, og er slett ikke redd for å vise fram sin høygravide mage. Video: Rød Løper Vis mer

En uutholdelig prosess

Videre fortalte Alanis at det var i tiden mellom Ever og Onyx at hun opplevde spontanaborter.

-Jeg har alltid ønsket å ha tre barn, og så har jeg hatt noen utfordringer og noen spontanaborter, så jeg trodde bare ikke at det var mulig, fortsatte hun den gang.

Sangeren fortalte videre at hun følte mye på sorg og frykt etter spontanabortene.

- Jeg jaget det, og ba om å bli gravid, og lærte så mye om kroppen min, biokjemi, immunitet og gynekologi gjennom prosessen. Det var en torturøs læring og en uutholdelig prosess, uttalte hun videre.

I april var sangeren også åpen om at hun slet med depresjon etter fødselen av barna sine. I intervjuet med Health Magazine forklarte Alanis at hun etter fødselen av Onyx og Ever følte på depresjon, selvmordstanker og angst.

- Depresjonen var så i ansiktet mitt at angsten bare var bakgrunnsmusikk. Med Winter er det mest angst og nesten ingen depresjon, fortalte hun ærlig.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

På spørsmål om dette påvirker hva slags bånd sangeren knytter til barnet sitt, svarte hun:

- Den vil det. I utgangspunktet er det en stemme som sier: «Bare dra til et hotell og sørg for at veggene er polstret, og ikke kom ut». Jeg stoler på oksytocinet (et hormon som gir muskelsammentrekninger i livmoren og fremmer utskillelse av melk fra brystene, journ.anm.), og vet at det er lys i enden av tunnelen. Og båndene fortsetter å vokse med årene, svarte hun.

LES OGSÅ: Tok fettsuging like etter fødsel: - Uforsvarlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer