Aaron Carter:

90-tallsstjerne fryktet han hadde hiv

Aaron Carter testet seg for hiv og ble friskmeldt. Så kom beskjeden fra legen: - Livet ditt henger i en tynn tråd.

GJESTET LEGESHOW: Aaron Carter stilte denne uken opp i programmet «The Doctors» for å teste seg for hiv-viruset. Her er han avbildet under legebesøket. Foto: «The Doctors»/NTB Scanpix
GJESTET LEGESHOW: Aaron Carter stilte denne uken opp i programmet «The Doctors» for å teste seg for hiv-viruset. Her er han avbildet under legebesøket. Foto: «The Doctors»/NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Det tidligere ungpikeidolet Aaron Carter (29) har den siste tiden stadig havnet i medienes søkelys etter flere kontroverser.

Først ble han arrestert for promillekjøring, deretter for besittelse av marihuana, og så gjorde han det slutt med kjæresten etter at han sto fram som biseksuell.

Aaron, som tidligere har vært åpen om rusavhengighet og familieproblemer, gjestet TV-showet «The Doctors» tidligere denne uken. I programmet fortalte han at han lenge har vært redd for å ha hiv etter ubeskyttet sex med flere partnere.

- Jeg har vært så tynn, og jeg er fremdeles veldig tynn, svarte Aaron på spørsmålet om hvorfor han trodde han hadde hiv.

«I Want Candy»-stjernen innrømte at han har unngått å sjekke seg fordi han har vært redd.

BLE TESTET: Aaron Carter gjestet TV-showet «The Doctors» og ble testet for blant annet hiv. Lettelsen var stor da han fikk høre at alle testene var negative. Foto: «The Doctors»/NTB Scanpix
BLE TESTET: Aaron Carter gjestet TV-showet «The Doctors» og ble testet for blant annet hiv. Lettelsen var stor da han fikk høre at alle testene var negative. Foto: «The Doctors»/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil være trygg sånn at jeg kan være trygg på andres vegne. Jeg følte jeg satte andre i fare med kroppen min.

Lettet over friskmelding

I episoden snakker Aaron med en av programmets leger, og forklarer at han føler seg mobbet av mediene på grunn av utseendet sitt.

Det er spesielt vekten han er bekymret for, sier han - og legen, Jorge Rodriguez, bestemmer at den tidligere popstjernen må ta en hiv-test.

Litt senere i programmet avslører legene på dramatisk vis at Aaron ikke har hiv, men at livet hans «likevel henger i en tynn tråd».

Aaron reagerer ved å bryte ut «oh my god», før han reiser seg opp og gir Rodriguez en klem.

- Kroppen din er likevel svak. Du er underernært og BMI-en din er farlig lav. I mine øyne er du ikke frisk, sier legen.

29-åringen forklarer at han har vært mye ute og reist de siste månedene, og at han ikke har hatt tid til å sove og spise.

Saken fortsetter nedenfor.

I HARDT VÆR: Aaron Carter har fått mye negativ omtale i forbindelse med sine handlinger de siste årene. Nå vil han imidlertid bli et nytt menneske. Her er han avbildet i 2010. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
I HARDT VÆR: Aaron Carter har fått mye negativ omtale i forbindelse med sine handlinger de siste årene. Nå vil han imidlertid bli et nytt menneske. Her er han avbildet i 2010. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

Når det imidlertid er snakk om et opphold på et rehabiliteringssenter, blir Aaron tydelig opprørt.

I et av YouTube-klippene fra episoden, henvender han seg til agenten sin bak kameraet og sier at oppholdet må planlegges, og at han muligens ikke har tid.

- Oi, wow. Kommer det til å være andre mennesker der? spurte han da han fikk se bilder fra senteret.

Gikk på en økonomisk smell

For de aller fleste vil Aaron Carter for evig og alltid være mest kjent som lillebroren til Backstreet Boys-stjerna Nick Carter (36).

Likevel oppnådde han stor popularitet som musiker, og de hysteriske tilstandene var ikke langt unna da jenter verden over fikk møte sin helt.

Populariteten til tenåringsidolet falt imidlertid drastisk på begynnelsen av 2000-tallet, og da foreldrene skilte seg i 2003 ble det for alvor starten på en enorm nedtur for artisten.

I et intervju med «Oprah: Where Are They Now», forklarte Aaron at foreldrenes brudd var én av årsakene til at han gikk inn i en dyp depresjon.

For å styre unna de negative tankene, begynte han å feste og havnet etter hvert i mye trøbbel. Det gikk etter hvert utover lommeboka.

Saken fortsetter nedenfor.

«MUGSHOT»: Den tidligere barnestjernen ble arrestert i juni, mistenkt for promillekjøring og besittelse av en liten mengde marihuana. Foto: Habersham County Sheriff's Office via AP/ NTB scanpix
«MUGSHOT»: Den tidligere barnestjernen ble arrestert i juni, mistenkt for promillekjøring og besittelse av en liten mengde marihuana. Foto: Habersham County Sheriff's Office via AP/ NTB scanpix Vis mer

I 2013 ble det kjent at 29-åringen hadde pådratt seg en gjeld på 13 millioner kroner, for å ha unnlatt å betale skatt på midten av 2000-tallet.

- Aaron er slått personlig konkurs. Nå ønsker han å gå videre med livet sitt og karrieren sin, fortalte en representant av Carter, Steve Honing i en uttalelse.

Da Aaron måtte sette en verditakst på sine egne eiendeler hadde han blant annet en klokke til cirka 22 000 kroner, en TV til 3000, bærbare maskiner, samt noen musikkutstyr. Også artistens egen hund ble oppført, hvor den ble listet til null kroner i verdi.

Mistet søsteren

Pengetrøbbel var imidlertid ikke det eneste som skulle tynge skuldrene hans. I 2012 døde søsteren, Leslie Carter, bare 25 år gammel.

Overfor Oprah Winfrey forklarte tenåringsidolet at han kort tid før søsterens bortgang hadde mottatt en bonus på 10 000 dollar. Disse ville han gi til Leslie for behandling av hennes pilleavhengighet.

- Jeg ringte henne to uker før og sa at jeg ville gi henne penger slik at hun kunne få hjelp hos en avrusningsklinikk, fortalte han.

Kort tid senere døde imidlertid 25-åringen, som også etterlot seg ektemannen og et barn.

- Etter at hun døde har jeg forstått at livet er så mye mer enn bare penger og berømmelse, sa han.

LES OGSÅ: Kristine Ullebø mistet kontrakt etter kokainrykter