80-tallsheltene vender tilbake

De var superpopulære på 1980-tallet. Nå er de nominert til Oscar.

SEOGHØR.NO: Den prestisjefylte Oscar-utdelingen er like rundt hjørnet, og blant årets nominerte finner vi flere «supercomebacks».

En rekke av skuespillerstjernene gjorde nemlig stor suksess på 1980-tallet.

1989: Michael Keaton i rollen som Batman fra filmen med samme navn. I år er han nominert til Oscar for filmen Birdman. Foto: All Over Press
1989: Michael Keaton i rollen som Batman fra filmen med samme navn. I år er han nominert til Oscar for filmen Birdman. Foto: All Over Press Vis mer
1983: Robert Duvall vinner sin hittil eneste Oscar-statuett for sin innsats i filmen Sangen til livet. Her med Wilford Brimley. Foto: All Over Press
1983: Robert Duvall vinner sin hittil eneste Oscar-statuett for sin innsats i filmen Sangen til livet. Her med Wilford Brimley. Foto: All Over Press Vis mer
1989: Som 18-åring spiller Ethan Hawke mot Robin Williams i Dead Poets Society. Nå er Hawke nominert til Oscar for filmen Boyhood. Williams døde i fjor. Foto: All Over Press
1989: Som 18-åring spiller Ethan Hawke mot Robin Williams i Dead Poets Society. Nå er Hawke nominert til Oscar for filmen Boyhood. Williams døde i fjor. Foto: All Over Press Vis mer

Se video øverst i artikkelen!

Michael Keaton (63) er nominert i kategorien beste skuespiller for sin innsats i filmen «Birdman». Keatons karriere blomstret på 80-tallet, og det hele toppet seg i 1989 da han spilte rollen som Bruce Wayne/Batman i «Batman». Men oppfølgeren takket han nei til.

- Jeg angrer ikke. Men hvis jeg ikke hadde gjort «Batman», ville det ikke blitt noen «Birdman». Christopher Nolan (Batman-regissør) er smart, men jeg har ikke sett alle hans nyeste filmer, sier Keaton selv i et intervju med Deadline.


Etter å ha spilt i filmen «The Judge», har skuespilleren Robert Duvall (84) gjort seg fortjent til en nominasjon i kategorien beste birolle.

Duvalls karriere startet tidligere enn Keaton sin. Han gjorde blant annet i suksess i «Gudfaren» og «Apocalypse Now» på 1970-tallet. Men det var på 80-tallet han fikk sin første, og hittil eneste, Oscar-statuett.

Det var for innsatsen i filmen «Sangen til livet».

- «The Judge» er den største filmen jeg har spilt i siden «Apocalypse Now», som var flere tiår siden, sier Duvall til GQ, men sier han ikke har noen store forventninger om noen Oscar-statuett.

- Det er greit. Hele byen er bygget rundt Hollywood og Oscar. For enkelte produsenter er det alt de ønsker å gjøre. Hvis det skjer, så skjer det. Det er mange skuespillere som virkelig fortjener det, blant annet Matthew McConaughey. Han var glimrende i «Dallas Buyers Club» i fjor. Så er det noen vinnere man kan spørre seg om. Fortjente de det? Det er en stor del av bransjen.


Ethan Hawke (44) var bare 18 år gammel da han slo gjennom i filmen «Dead Poets Society» i 1989. Nå er han nominert til Oscar i kategorien beste birolle etter å ha spilt i filmen «Boyhood».

- Det er 30 år siden jeg begynte som skuespiller, og dette er noe helt annet enn jeg noen gang har gjort før. Dette er ikke som en hvilken som helst jobb for meg. Jeg visste ikke at vi kunne klare noe sånt, sier han til Vulture.

I «Dead Poets Society» spilte Hawke mot en annen 80-tallsstjerne, nemlig filmlegenden Robin Williams.

Williams gikk bort i august i fjor, etter å ha slitt med depresjon over lang tid, og det spekuleres i om han vil bli hedret under Oscar-sendingen natt til mandag norsk tid.


Få med deg alt om årets store Oscar-fest i Se og Hør TVs store spesialsending mandag 23. februar.

LES OGSÅ: Har du hørt om Oscars kjærlighetsforbannelse?

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.