71 grader nord:

- «71 grader nord»-seieren har kurert høydeskrekken min for alltid

Ole Martin Årst hadde flere grunner til å slippe jubelen løs etter at han gikk til topps i TVNorges realitykonkurranse.

VANT 71 GRADER NORD: Den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst kunne slippe jubelen løs. Foto: TV Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Søndag kunne den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst (42) sprette champagnen etter at han på nervepirrende vis vant kjendisversjonen av «71 grader nord» foran kickbokseren Thea Næss (32).

Til Seoghør.no legger ikke Årst skjul på at resultatet fort kunne blitt et helt annet.

- Jeg må innrømme at det var mye tilfeldigheter som spilte inn, da vi skulle svare på spørsmål. Det var mye gjetting fra min side. Thea var en veldig sterk konkurrent og jeg trodde lenge at hun skulle vinne.

I løpet av årets sesong har deltakerne måttet prøve seg blant annet på fjellklatring og å ta seg fram over store juv - inkludert i selve finalen.

BLE  KVITT HØYDESKREKKEN: Ole Martin Årst har slitt med høydeskrekk hele livet - helt til han ble med i «71 grader nord». Foto: TVNorge
BLE KVITT HØYDESKREKKEN: Ole Martin Årst har slitt med høydeskrekk hele livet - helt til han ble med i «71 grader nord». Foto: TVNorge Vis mer

Ble kvitt høydeskrekken

Det var en prøvelse for Årst, som har slitt med høydeskrekk hele livet.

Nå avslører han at høydeskrekken er historie for hans del.

- Jeg tror jeg kan si at høydeskrekken nå er bekjempet for godt. Det er en god ekstrapremie for en godt voksen mann. Nå planlegger jeg å dra på en ny klatretur med venner, jubler han til Seoghør.no.

Årst trekker frem klatreturen opp til toppen Rødøyløva på Helgelandskysten som et av sine personlige høydepunkt i løpet av innspillingen.

BEVISET: Ole Martin Årst slapp jubelen løs etter å ha sikret seg førsteplassen i årets «71 grader nord». Foto: TVNorge.
BEVISET: Ole Martin Årst slapp jubelen løs etter å ha sikret seg førsteplassen i årets «71 grader nord». Foto: TVNorge. Vis mer

I tillegg satte han stor pris på kontakten med de andre kjendisene på turen.

Knyttet tette bånd

- Det var fantastisk å knytte så tette bånd med de andre deltakerne på så kort tid. Vi ble raskt enige om at vi skulle kose oss alle sammen, og det klarte vi.

Popartisten blir tappet for krefter under en svært krevende sykkeletappe i «71° nord - Norges tøffeste kjendis», og bryter sammen. Video: TVNorge Vis mer

Før premieren på årets sesong innrømmet Årst at innspillingen ble en langt tøffere affære enn han hadde trodd på forhånd.

- Jeg trodde det var en litt sånn «kosegreie», at vi filma at vi pakket opp et telt og campet, og så sov på hotell og fikk god mat i stedet. Men sånn var det definitivt ikke!

KLAR FOR NYE TURER: - Jeg trives fortsatt best på stranda, men nå gleder jeg meg til å dra på klatretur med gode venner, sier Ole Martin Årst til Dagbladet. Foto: TVNorge.
KLAR FOR NYE TURER: - Jeg trives fortsatt best på stranda, men nå gleder jeg meg til å dra på klatretur med gode venner, sier Ole Martin Årst til Dagbladet. Foto: TVNorge. Vis mer

- For min del kom dette litt brått på, så jeg bare hoppa i det, og det tror jeg faktisk var ganske bra. Du kan ikke forberede deg på det. Hadde de fortalt oss hva vi skulle igjennom, så spørs det om jeg hadde takket ja, sa han til Seoghør.no.

Nå gleder han seg over at han likevel tok sjansen.

- Jeg håper andre blir inspirert til å kaste seg med på dette eventyret. Når en godt voksen fotballspiller, som aldri har vært på tur før, kan klare dette, så er det håp for alle, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg trodde vi skulle sove på hotell i «71 grader nord»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer