Niklas Baarli:

«71 grader nord» ble vendepunkt: - Dro rett hjem og fridde

Forloveden reagerte derimot ikke helt som planlagt.

ÅPNER OPP: Radioprofil Niklas Baarli (t.h) blir å se i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» fra og med torsdag. Tirsdag var det lanseringsfest, og han hadde med seg forloveden Benjamin Silseth. Foto: Espen Solli
ÅPNER OPP: Radioprofil Niklas Baarli (t.h) blir å se i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» fra og med torsdag. Tirsdag var det lanseringsfest, og han hadde med seg forloveden Benjamin Silseth. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

Tirsdag kveld var det duket for premierefesten på TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Flere av deltakerne i tv-programmet hadde dukket opp, deriblant radioprogramleder Niklas Baarli (30).

Han har aldri lagt skjul på at det å si ja til deltakelsen var en merkelig avgjørelse, siden han verken har stor treningslyst eller interesse for natur. Likevel fikk han noe ut av opplevelsen.

Baarli, som forlovet seg med kjæresten Benjamin Silseth (27) i høst, kan nemlig avsløre at han brukte deler av turen som en forberedelse. Han fikk et tett bånd med tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (47), som ble en god sparringpartner.

GJENGEN: Thomas Alsgaard er med i sin første realityserie, sammen med blant annet NRK-profil Vita Mashadi. Her er de fotografert med Vitas tvillingsøster Wanda. Foto: Espen Solli
GJENGEN: Thomas Alsgaard er med i sin første realityserie, sammen med blant annet NRK-profil Vita Mashadi. Her er de fotografert med Vitas tvillingsøster Wanda. Foto: Espen Solli Vis mer

- Regisserte frieriet

- Thomas Alsgaard har regissert frieriet mitt. Han fortalte meg hvordan han gjorde det, og sendte med meg en svindyr champagne og sa: «Gjør det sånn», sier han, og fortsetter:

- Det her ble til da vi to lå i et telt et eller annet sted i Norge og diskuterte det her. Han sa at jeg var en idiot om jeg ikke fridde, og det var jeg egentlig enig i. Da dro jeg rett hjem og fridde.

Frieriet skjedde på romantisk vis i San Francisco. Eller - det skulle være på romantisk vis. Starten på frieriet var vel heller det motsatte, om vi skal tro Silseth.

- Jeg tok det på kanskje den verste måten man kan. Da jeg skjønte det, klarte jeg å bryte ut: «Dette orker jeg ikke, du skal ikke fri nå».

- Kjemperomantisk. Det er da du får lyst til å gi ham ringen, skyter Baarli humoristisk inn, før forloveden fortsetter:

- Da fikk jeg et dødsblikk fra ham, og han sa at han faktisk skulle fri. Da begynte han faktisk å gråte. Det var et flott frieri, men det var mye følelser, mye forvirring, mye sinne og mye glede.

FORBRUKER: Silje Sandmæl fortsetter å dykke i kjendisenes forbruk, og Niklas Baarli får denne uken vite hvor mye han bruker på forskjellige ting i måneden. Funnet kommer mildt sagt overraskende på Niklas. Vis mer

Ingen diamant

På ringen har Silseth en ring i platina, «det gjeveste metall», mener Baarli. Det er derimot ikke en helt tradisjonell ring, etter heterofile standarder.

- Vi er menn. Jeg spurte ringmannen om homser skal ha diamant. Nei, sa han. Da hører man på han, ler han.

RINGEN: Benjamin Silseth viste fram ringen tirsdag kveld. Den har ingen diamant på seg, for det fikk Baarli beskjed om å ikke kjøpe. Foto: Sondre Rahm
RINGEN: Benjamin Silseth viste fram ringen tirsdag kveld. Den har ingen diamant på seg, for det fikk Baarli beskjed om å ikke kjøpe. Foto: Sondre Rahm Vis mer

Når det kommer til planlegging av et potensielt bryllup, gidder de ikke stresse stort med det. De hopper mellom datoer i forskjellige år, forskjellige årstider og forskjellige lokaler. Med andre ord er ingenting bestemt riktig ennå, selv om Baarli drømmer stort.

- Det blir fest i Moss, med kor, kabaret og alt som hører med, humrer han, mens forloveden skjærer grimaser.

Avslørte forlovelse på sosiale medier

Det var i oktober at Baarli kunne avsløre at han hadde forlovet seg med kjæresten, i et innlegg på Instagram.

Der hadde 30-åringen delt et bilde av to hender som var flettet inn i hverandre - og på den ene hånden var det en synlig ring på ringfingeren.

View this post on Instagram

Han sa ja! ❤️ @benjaminsilseth

A post shared by Niklas Baarli (@niklasbaarli) on

Det var VG som først omtalte forlovelsen, og overfor avisen røpet Baarli at frieriet fant sted i San Francisco, ei uke tidligere.Det var før jul i 2011 at ovennevnte avis kunne melde at Niklas Baarli og Benjamin Silseth var blitt et par. Den gang skrev avisa at de to ble kjent da Baarli intervjuet Silseth i forbindelse med innspillingen av NRK-programmet «Trekant» noen måneder tidligere.

- Det var egentlig strake veien derfra, sa Silseth til VG for snart sju år siden.

På den tiden de to ble et par, var Baarli programleder i NRK P3. Der var han programleder for blant annet «P3 Helg», «P3 Sommer» og «Verdens Rikeste Land», samt for «P3aksjonen» en rekke ganger.

Fra januar 2018 har Baarli derimot jobbet i «Morgen» på Radio1 sammen med blant andre Samantha Skogrand.

LES OGSÅ: Her bekrefter de romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer