7 slappe Syden-dager

Vi skulle bare ha sol og varme, en strand og en koselig by. Ellers hadde vi ikke mange krav til ferien.

DRAMATISK OG IDYLLISK: Costa Brava består av klipper og små rullestensstrender. Stenene er ikke vonde å gå på, og du slipper å få sand både i huet og ræva etter en dag på beachen#2026
 Foto: Per Tandberg
DRAMATISK OG IDYLLISK: Costa Brava består av klipper og små rullestensstrender. Stenene er ikke vonde å gå på, og du slipper å få sand både i huet og ræva etter en dag på beachen#2026 Foto: Per Tandberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En lang og tøff arbeidsvår sliter på kropp og sjel. Og plutselig sa det stopp – vi måtte ha varme, vi måtte ha noen dager fri.
Så etter et par mailer og noen telefoner til Star Tour, var saken biff. Vi slukte reiseselskapets lovnader om at Tossa de Mar var det perfekte sted for oss, og en ukes familietur var i boks!
Den første søndagen i juni stakk vi sørover til Tossa, et sted vi aldri hadde hørt om, men vi skjønte iallfall at det hadde med Spania å gjøre. Nærmere bestemt en liten turist/fiskerby 8,6 mil nord for Barcelona, 12,4 mil sør for grensen til Frankrike, på Costa Brava, den ”ulendte kysten”.

Spa og poolbar

Klarte så denne lille prikken på kartet å oppfylle våre akutte feriebehov?
Å, ja! En rask ”bli kjent-runde” etter ankomst til Gran Hotel Reymar ga oss følgende fasit:

* 12 skritt fra rommet til poolen
* 40 skritt til poolbaren
* 65 skritt til hotellets spa-avdeling
* 152 skritt fra hotellresepsjonen til stranda
* 602 skritt til byens ”sentrum”

Det måtte bli en fin uke.

Bymur og vakttårn

Tossa de Mar kan ved første øyekast se veldig turistifisert ut, og det kan byen nok også være når folketallet i høysesongen vokser fra 4000 sjeler til nesten 60 000. Men første uke i juni var definitivt ikke høysesong, og livet gikk fortsatt i et bedagelig tempo.
Deler av byen er veldig vakker og sjarmerende. I sør ligger fortsatt den gamle bebyggelsen, Vila Vella, beskyttet av den originale bymuren, med flere majestetiske vakttårn og kanonstillinger.
Den eldste delen av den nyere byen er preget av trange gater, lave bygninger og drøssevis av hyggelige spisesteder og butikker.
Og som på de fleste andre steder av denne typen finnes det også områder som ikke er fullt så fascinerende og som egentlig kunne vært jevnet med jorden.

Spennende kyst

Vi så ikke en eneste nattklubb eller et diskotek, men det kan vel skyldes at vi ikke var på jakt etter det heller. Men det var mange hyggelige barer…
Tossa de Mar var for oss et avslappende sted som gradvis sovnet utover kvelden. Det passet vår familie og våre behov utmerket.
Denne delen av Spanias kyst er også langt mer spennende enn det vi har opplevd helt sør i landet, og det blir garantert en retur hit om ikke så altfor lenge.
Costa Bravo!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer