NRK:

600 000 seere forduftet

Ingen av de to programmene som erstattet sendeflaten til «Kåss til kvelds» har nådd opp på NRKs topp-20 liste over egne programmer, og kanalen hadde på det minste 600 000 færre seere enn foregående lørdag.

«Kåss til kvelds» hadde sin siste sending. Den ble avsluttet med de to programlederne gående mot solnedgangen - med rumpa bar. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På det laveste var det 600 000 færre som valgte å se på NRK lørdag 11. mars, sammenliknet med lørdagen før, da «Kåss til kvelds» hadde sin siste sending på kanalen.

Formodentlig hjulpet av mye forhåndsomtale, leverte siste episode av talkshowet knallgode tall og var mandag 6. mars blitt sett av hele 746 000.

«Blir jeg bedre i jobben min med lykkepromille?» undres programleder Ronny Brede Aase i sin nye serie «Et hardt liv med Ronny». For å få svar på det går han hardt til verks. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Mistet over 600 000 seere

I samme tidsrom sist lørdag, altså 11. mars, hadde NRK valgt å sende to andre programmer i sendeflaten «Kåss til kvelds», ledet av Else Kåss Furuseth og Markus Neby, vanligvis hadde gått:

Dekningen av sledehundløpet «Finnmarksløpet», og konsertprogrammet «NRK-scene».

TRE ÅR: Etter tre år er det over for Markus Neby og Else Kåss Furuseths talkshow «Kåss til kvelds», som hadde premiere 29. februar i 2020. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
TRE ÅR: Etter tre år er det over for Markus Neby og Else Kåss Furuseths talkshow «Kåss til kvelds», som hadde premiere 29. februar i 2020. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Til Dagbladet opplyser NRK at 360 000 så «Finnmarksløpet», noe som utgjør et fall på 386 000 seere opp mot lørdagen før.

Når «NRK-scenen» tok over i det siste kvarteret av den vanlige sendetiden til «Kåss til kvelds» var det bare 143 000 seere som fortsatt så på kanalen. En forskjell på 603 000 seere fra helgen før.

«Exit»-aktuelle Tobias Santelmann forteller hvordan han egentlig snakker, ukjent hobby og det største offeret han gjør som skuespiller. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Måtte kutte

Innsparinger skal ha vært grunnen til at NRK valgte å avslutte «Kåss til kvelds», til tross for at programmet lenge har vært en av kanalens største seerfavoritter i helgene.

I snitt har programmet dratt 537 000 seere til statskanalen, og har vanligvis plassert langt oppe på NRKs egne topplister.

I det nye statsbudsjettet for 2023 kom NRK dårlig ut sammenliknet med tidligere år, og det ble varslet at kanalen måtte gjøre kutt for over 300 millioner kroner.

Allerede i november i fjor ble det varslet at programmet, som ledes av Else Kåss Furuseth og Markus Neby, kom til å bli rammet av de påfølgende innsparingene, og ville få tre episoder færre i nyårets sesong sammenliknet med den foregående.

NRK måtte ty til kreative metoder for å få tak i de to canadiske søstrene som spilte «pornotvillingene» i den tredje sesongen av «Exit». Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / NRK / Officiel_roxylane via Instagram / Iamshanalane via Instagram. Vis mer

Hadde det ikke vært for disse kuttene hadde altså programmet vært å se på TV også sist lørdag.

I slutten av februar ble det kjent at programmet ville måtte bøte ytterligere, og at NRK hadde valgt å avslutte programmet helt.

- Programmet legges ned som en del av et kutt NRK ble pålagt i 2023. Veldig synd, men flere populære serier på radio og tv måtte tas av eller flyttes til neste år, sa konstituert direktør for Marienlystdivisjonen, Charlo Halvorsen til Dagbladet etter at det ble kjent at det var over for programmet.

Det er slutt mellom Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, «Lindmo»/NRK, Instagram/@janneformoe Vis mer

Prioriteringer

Dagbladet har stilt NRK en rekke spørsmål knyttet til innholdet i saken. Ifølge TV-sjef Arne Helsingen har rikskringkasteren måttet gjøre tøffe prioriteringer.

- NRK har måttet gjøre noen tøffe prioriteringer i år, og vi er forberedt på at det vil gjøre noe utslag på kanaloppslutningen på kort sikt. Vi har tro på at innholdet vi kommer med fremover blir valgt av mange, enten de ser det på kanal eller strømmer.

LES OGSÅ: - Var i en sjokktilstand

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer