60 prosent sviktet Hellstrøm

- Det er nesten så jeg ikke tror det. Dette er skandaletall, sier TV-ekspert Morten Wiberg.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   Denne uken startet andre sesong av "Hellstrøm inviterer" på TV3. Men mens komiker Bård Tufte Johansen (43) og politiker Liv Signe Navarsete (54) tok imot Eyvind Hellstrøms (64) invitasjon, var det få seere som lot seg lokke.

Premieresendingen mandag, der Tufte var gjest, hadde 98.000 seere, mens tirsdagssendingen med Navarsete bare fristet 38.000 seere.

Det gjør TV- og radiosjef Morten Wiberg i Carat trist. 

- Det er nesten så jeg ikke tror det. Dette er skandaletall, og langt unna der det burde være. Jeg blir rett og slett trist av å høre at det var så få som så på, sier Wiberg til Seoghør.no.

Fjorårspremieren på "Hellstrøm inviterer" hadde på sin side 172.000 seere, mens første utgave av «Hellstrøms mesterkokk» hadde 210.000 seere .

- Hellstrøm skulle være blant dem som dro lasset for TV3 i vinter, og har tidligere hatt langt høyere seertall. Derfor er det overraskende at tallene denne uken er så lave, påpeker Wiberg.

Han er forsiktig med å spekulere i årsaken til seerflukten.

- Det kan være at Liv Signe Navarsete ikke var den rette gjesten for dem, påpeker han.

Wibeg understreker at man ikke skal male fanden på veggen.

- Men utviklingen for "Hellstrøm inviterer" ser definitivt ikke bra ut, understreker TV-eksperten. 

Setter inn tiltak
I TV3 setter de nå inn tiltak for å øke oppmerksomheten rundt serien.

- Vi følger nøye med på effekten av dette, fordi seerne har mange spennende gjester å se frem til, påpeker programdirektør Åse Bendiksen til Seoghør.no.  

Hun håper gjester som Hanne Sørvaag (33), Olaf Tufte (36), Alex Rosén (44), Marte Stokstad (34) og Thomas Giertsen (41) vil få seerne tilbake. 

- Naturligvis er vi ikke fornøyde med seertallene på programserien så langt, og forklaringen på tallene er åpenbart sammensatt, forteller Bendiksen. 

- Kan det være aktuelt å flytte programmet eller ta det av plakaten?

- Det er altfor tidlig å trekke bombastiske konklusjoner, og vi vurderer ikke endringer i scheduleringen av "Hellstrøm inviterer" etter kun to episoder. 

- Vil den svake starten ha noe å si for den neste sesongen av ”Hellstrøm rydder opp hjemme”? 

- Overhodet ikke. Dette er to svært ulike konsepter, og Eyvind Hellstrøm er fortsatt en av TV3s desidert sterkeste og største profiler, fastslår Bendiksen.

LES OGSÅ: Her blir Hellstrøm lurt trill rundt


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer