FØDTE SITT EGET BARNEBARN: Etter at Sherri (midten) stilte opp som surrogatmor for datteren Mandy og bragte hennes baby til verden, har nyheten om de to gått verden rundt. Foto: KYFR-TV
FØDTE SITT EGET BARNEBARN: Etter at Sherri (midten) stilte opp som surrogatmor for datteren Mandy og bragte hennes baby til verden, har nyheten om de to gått verden rundt. Foto: KYFR-TVVis mer

51-åring fødte sitt eget barnebarn

Etter at datteren Mandy mistet babyen sin etter for tidlig fødsel, stilte hennes egen mamma opp som surrogatmor.

SEOGHØR.NO: En 51 år gammel kvinne, Sherri Dickson, som lider av den nevrologiske sykdommen multippel sklerose, fødte sitt eget barnebarn, Myla, i North Dakota for litt over én måned siden.

Det skriver ABC News.

Fødselen var en surrogatfødsel for Sherris 32 år gamle datter, Mandy Stephens.

Mandy har tidligere opplevd å miste sin tyve uker gamle baby som følge av for tidlig fødsel.

Da legene informerte henne om at det var stor sannsynlighet for at det samme kunne skje igjen, bestemte ekteparet seg for å finne en annen løsning.

Da kom Mandys 51 år gamle mor til redning, og meldte seg frivillig til å være surrogatmor.

- Jeg bestemte meg for at hvis noen skulle bære deres barn, så skulle det bli meg, sier Sherri til ABC News.

Etter at flere TV-kanaler, blant annet ABC la la ut reportasjer om familien på sine nettsider, har nyheten spredd seg raskt verden rundt.

Se ABCs reportasje her:

Sherri hadde tre voksne barn fra før, og legene informerte 51-åringen om at enda et svangerskap kunne være risikabelt. Men et svangerskap kunne også virke positivt på hennes sykdom.

En graviditet kunne nemlig holde sykdommen på avstand, ifølge legene. De bestemte seg for å gjennomføre, og det med suksess.

- Graviditeten var lett. Jeg var veldig heldig og spilte tennis en uke før jeg fødte. Men jeg skal innrømme at det var hardere å føde som 51-åringen enn som 33-åring, sier bestemoren til ABC News.

LES OGSÅ: - Jeg tror aldri jeg klarer å tilgi ham