Hugo Hammond:

- 21 operasjoner før jeg fylte åtte

«Love Island»-deltakeren åpner seg om sykdommen.

ÅPNER SEG: Hugo Hammond forteller om den medfødte sykdommen. Foto: Skjermdump fra Instagram / hugo_hammond
ÅPNER SEG: Hugo Hammond forteller om den medfødte sykdommen. Foto: Skjermdump fra Instagram / hugo_hammond Vis mer
Publisert

25 år gamle Hugo Hammond er kanskje aller best kjent som den håpløse romantikeren i realityserien «Love Island UK» i 2021. Han endte nemlig med å bli sendt hjem etter et tappert forsøk på å finne den store kjærligheten.

I tillegg til sin sjarmerende personlighet bet flere seere seg merke i at Hammond hadde en spesiell gange under sin deltakelse i programmet.

I sine sosiale mediekanaler kan han avsløre at det skyldes en medfødt sykdom, samtidig som han deler sin erfaring med funksjonsnedsettelsen.

HØY PULS: Deltakerne skulle øke pulsen til hverandre i «Love Island UK», og det gikk ikke helt som det skulle for Liberty. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

«21 operasjoner»

Hammond har tidligere vært åpen om den utfordrende sykdommen, som kalles klumpfot. Dette medførte blant annet at 25-åringen måtte gjennomgå flere operasjoner i barndommen.

Ifølge Helse Norge er klumpfot en relativt sjelden medfødt fotfeilstilling. Årsaken til klumpfot er ukjent, men sannsynligvis er det flere årsaker hvor arvelighet veier tyngst.

- Du kan egentlig bare se det når jeg går barbeint. Jeg har en veldig kort akilles hel. Jeg går litt på tærne, har Hammond tidligere uttalt, ifølge Daily Mail.

Nylig delte realitystjernen også en video om sykdommen på underholdningsappen TikTok.

I kommentarfeltet forteller han om den overveldende responsen han har fått i forbindelse med videoen, som i skrivende stund har fått 5,7 millioner visninger og over en halv million kommentarer.

«Dette er sykt. Jeg ble født med en klumpfot, og hadde 21 operasjoner før jeg fylte åtte år. Heldig som har en støttende familie og venner», forteller Hammond til TikTok-videoen.

«ÅPNER SEG»: Reaksjonene har vært utelukkende positive etter at Johannes Uthaug fortalte om kjønnssykdommen på TikTok. Video: Snusleppa(Tiktok) / Rød Løper. Reporter: Celina Morken Vis mer

«Gjør det du elsker»

På Instagram delte også Hammond en rekke bilder fra barndomstiden, der han samtidig forteller om hvordan sykdommen har påvirket han.

«Jeg vil bruke plattformen min til å vise andre at uansett hva finnes det alltid en måte å møte sine mål og følge drømmene sine. Jeg vil forsikre at andre i en lignende situasjon kan skape utrolige minner der du gjør det du elsker», skriver Hammond under bilderekken.

Innlegget på Instagram delte han i anledning den internasjonale dagen for funksjonshemmede den 3. desember.

«La oss holde samtalen gående for å forsikre et mer likestilt, tilgjengelig og inkluderende samfunn for alle med enda flere muligheter», fortsatte han.

BEUNDRINGSVERDIG: Den svenske håndballstjerna, Jenny Carlson har valgt å være åpen om sin sykdom, noe hun har fått mye positive tilbakemeldinger om. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

LES OGSÅ: - Reaksjonen min var: «Bra det ikke var kreft»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer